Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δείτε τα αξεσουάρ της σεζόν να ζωντανεύουν σε ένα συγκλονιστικό βίντεο

Δείτε τα αξεσουάρ της σεζόν να ζωντανεύουν σε ένα συγκλονιστικό βίντεο

H πρώτη μεγάλη επιτυχία για τη Λόρι Σίμονς ως καλλιτέχνη ήρθε το 1987, όταν ξεκίνησε να φωτογραφίζει άψυχα αντικείμενα -όπλα, κέικ, αρώματα, ακορντεόν – πάνω σε ανθρώπινα πόδια. Αυτή η δουλειά της, της χάρισε μια έκθεση σε γκαλερί και μια θέση στη μόνιμη συλλογή του MoMA, της Νέας Υόρκης. Η Σίμονς πάντα αγαπούσε τα αντικείμενα […]

H πρώτη μεγάλη επιτυχία για τη Λόρι Σίμονς ως καλλιτέχνη ήρθε το 1987, όταν ξεκίνησε να φωτογραφίζει άψυχα αντικείμενα -όπλα, κέικ, αρώματα, ακορντεόν – πάνω σε ανθρώπινα πόδια. Αυτή η δουλειά της, της χάρισε μια έκθεση σε γκαλερί και μια θέση στη μόνιμη συλλογή του MoMA, της Νέας Υόρκης.

Η Σίμονς πάντα αγαπούσε τα αντικείμενα και γοητευόταν από τον τρόπο με τον οποίο γινόμαστε τα πράγματα που αγαπάμε. Αλλά μετά από μια έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Walking objects», άφησε τα πόδια πίσω, για 15 χρόνια. Εστίασε στις ιαπωνικές κούκλες και τα μικροσκοπικά έπιπλα. Τα τελευταία, έγιναν ο τίτλος της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της κόρης της Λένα Ντάνχαμ, «Tiny Furniture». Στην ταινία, η Σίμονς παίζει μια εκδοχή του εαυτού της, η οποία έγινε διάσημη στον κόσμο της τέχνης της Νέας Υόρκης για την ικανότητά της να συνδυάζει την υψηλή τέχνη με το χιούμορ.
Αλλά τα πόδια, ήταν απ’ ότι φαίνεται, πάντα η εμμονή της Σίμονς. Το 2006, τα ξαναχρησιμοποίησε, σε μια ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνίστρια την Μέριλ Στριπ. Τώρα, δέκα χρόνια αργότερα, επαναφέρει τα πόδια στο προσκήνιο σε συνεργασία με το Νew York magazine. Aυτή τη φορά όμως, είναι διακοσμημένα με τα πιο τρελά αξεσουάρ της σεζόν: τσάντες, παπούτσια, σκουλαρίκια από τεράστια λεμόνια. Επέλεξε 42 είδη, τα οποία φωτογράφησε στο στούντιο της, στο Μπρούκλιν. Μια εβδομάδα αργότερα, συγκέντρώσε χορευτές και χορογράφους από το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, σκηνοθετώντας αυτήν την εκπληκτική ταινία μικρού μήκους.

«Πάντα, από μικρή αγαπούσα την μόδα αλλά δεν είχα την ευκαιρία να εργαστώ στο χώρο της. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με τρεις αδελφές, σε μια κοινότητα όπου υπήρχαν κορίτσια των οποίων οι μητέρες θα τους αγόραζαν ό, τι ήθελαν, αλλά η μητέρα μου, δεν μπορούσε. Έτσι ήμουν πάντα σε μια μόνιμη κατάσταση νοσταλγίας για τα ρούχα και τα παπούτσια που δεν μπορούσα να αποκτήσω. Έτσι ανέπτυξα μια βαθιά εκτίμηση για τη μόδα, προερχόμενη από μια μεγάλη λαχτάρα. Η μόδα κινείται πολύ γρήγορα. Είναι τόσο συναρπαστική και οπτική. Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος μπορεί να συμβαδίσει με το ρυθμό του κόσμου της μόδας αλλά θα κάνω μια έκθεση σε δύο ή τρία χρόνια. Προς το παρόν μ’ αρέσει να παρατηρώ και να μελετώ την ιστορία της», λέει η Σίμονς.

Δείτε το βίντεο.

gamos.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024