Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα: Ποιες γυναίκες αρέσουν στους άντρες;

Έρευνα: Ποιες γυναίκες αρέσουν στους άντρες;

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.: IMAXTree Να βάλω αυτό ή το άλλο; Να πιάσω πάνω τα μαλλιά ή να τα αφήσω κάτω; Κόκκινο η ροζ κραγιόν; Δεν είναι λίγες οι φορές που όλες οι γυναίκες –μα όλες, και δεν θέλω ντροπές –αναρωτιούνται τι θα είναι αυτό που θα τις κάνει πιο ελκυστικές. Για να νιώσουν οι ίδιες […]

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.: IMAXTree

Να βάλω αυτό ή το άλλο; Να πιάσω πάνω τα μαλλιά ή να τα αφήσω κάτω; Κόκκινο η ροζ κραγιόν;
Δεν είναι λίγες οι φορές που όλες οι γυναίκες –μα όλες, και δεν θέλω ντροπές –αναρωτιούνται τι θα είναι αυτό που θα τις κάνει πιο ελκυστικές. Για να νιώσουν οι ίδιες καλά αλλά και να εισπράξουν ανδρικά βλέμματα επιβεβαίωσης. Μια έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στην «The Quarterly Journal of Experimental Psychology» απλοποιεί πάρα πολύ όλες αυτές τις αναρωτήσεις και τα διλήμματα.
Ποιο ήταν το συμπέρασμα; Το πιο φυσικό. Άντρες και γυναίκες παραδέχθηκαν ότι είμαστε πιο ελκυστικές όταν έχουμε διακριτικό μακιγιάζ.
Οι ερευνητές ζήτησαν από 44 γυναίκες να φωτογραφηθούν και να μακιγιαριστούν όπως θα έκαναν για μια νυχτερινή έξοδο. Τα «μοντέλα» φωτογραφήθηκαν πριν και μετά την εφαρμογή του μακιγιάζ και στο τέλος το καθένα είχε ένα εύρος 21 φωτογραφιών από όλα τα στάδια αυτής της διαδικασίας.
Το φωτογραφικό αυτό κολάζ των γυναικών δόθηκε σε 44 συμμετέχοντες στην έρευνα (22 άντρες – 22 γυναίκες) και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να επιλέξουν ποια «εκδοχή» της κάθε γυναίκας ήταν η πιο ελκυστική για αυτούς που νόμιζαν εκδοχή θα ήταν η πιο ελκυστική για τους ίδιους αλλά και ποια θεωρούσαν οι άντρες ότι θα επέλεγαν οι γυναίκες και το αντίστροφο.
Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι γυναίκες επέλεξαν εκδοχές με λίγο περισσότερο μακιγιάζ συγκριτικά με αυτό που κατέληγαν οι άνδρες. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι τελικά –σύμφωνα με την ανάλυση των συγκεντρωτικών στοιχείων –τα «μοντέλα» φορούσαν 30% παραπάνω μακιγιάζ από το στάδιο που επέλεγαν ως το πιο ελκυστικό τους οι ερωτηθέντες.
Αυτό σημαίνει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θεωρούν ότι οι άλλοι άνθρωποι θα προτιμούσαν περισσότερο μακιγιάζ από ό, τι οι ίδιοι προτιμούν. Πιστεύουμε ότι είμαστε η μειοψηφία, αν προτιμάμε μια πιο φυσική εμφάνιση. (Αυτό που ξέρουμε εμείς – από έρευνα ζωής – είναι ότι σίγουρα οι άντρες απεχθάνονται τα κραγιόν. Τους αρέσει να τα βλέπουν αλλά για το φιλί, κάπως το διπλοσκέφτονται.)
Η φυσική ομορφιά αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ισχυρότατη.
Το παν μέτρον άριστον διατηρεί την αίγλη του εκτός και αν δεν είναι του γούστου σας. Γιατί αν εσείς νιώθετε όμορφα με έντονο μακιγιάζ είναι δικαίωμά σας να το κάνετε. Αν όχι, χαλαρώστε.

gamos.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024