Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιξιάτικες αλλεργίες: προσοχή στα μάτια σας

Ανοιξιάτικες αλλεργίες: προσοχή στα μάτια σας

Επιστημονικά μιλώντας πρόκειται για μια φλεγμονή ή ένα ερεθισμό της λεπτής μεμβράνης  που καλύπτει τον βολβό και το εσωτερικό των βλεφάρων.

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.:IMAXTree/Rosa Clara

Επιστημονικά μιλώντας πρόκειται για μια φλεγμονή ή ένα ερεθισμό της λεπτής μεμβράνης που καλύπτει τον βολβό και το εσωτερικό των βλεφάρων.
Τα πανέμορφα λουλουδάκια που στέκονται τόσο αθώα και πανέμορφα συχνά φταίνε για αυτήν την ενοχλητική αντίδραση που επηρεάζει τα μάτια μας αλλά τελικά και την διάθεση μας.
Τα συμπτώματα της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας είναι κνησμός στα μάτια και στα βλέφαρα, έντονη παραγωγή δακρύων και ένα αίσθημα ότι συνεχώς υπάρχει κάποιο σκουπιδάκι στο μάτι σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποκλείεται να μην αντιληφθείτε πως κάτι δεν πάει καλά και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε άμεσα σε ένα οφθαλμίατρο που θα προχωρήσει στη σωστή διάγνωση – ώστε να βρεθεί και η αιτία της αλλεργίας – και στη συνέχεια στην έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.
Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι έτσι απλά θα σας περάσει και σκεφτείτε ότι πέρα από τις ενοχλήσεις δεν θα μπορείτε να κάνετε το μακιγιάζ που έχετε ονειρευτεί για την ημέρα του γάμου σας αν αυτός είναι προγραμματισμένος για τους ανοιξιάτικους μήνες.
Αν γνωρίζετε ότι έχετε τέτοιου είδους ευαισθησίες καλό είναι γενικά να χρησιμοποιείτε υποαλλεργικά προïόντα μακιγιάζ ή προïόντα φροντίδας – όπως κρέμες ματιών – από την κατηγορία των λεγόμενων δερμοκαλλυντικών. Ακόμη και όταν πηγαίνετε για πρόβα μακιγιάζ να έχετε δικά σας προïόντα ή να ζητάτε από την μακιγιέζ σας να σας επιβεβαιώσει ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιεί έχουν απολυμανθεί και τα καλλυντικά είναι όλα δερματολογικά ελεγμένα.

gamos.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024