Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
8 μύθοι για το αδυνάτισμα, καταρρίπτονται

8 μύθοι για το αδυνάτισμα, καταρρίπτονται

...

Όταν προσπαθείτε να χάσετε μερικά κιλά, πιθανότατα θα δοκιμάσετε κάτι που ακούγεται ελπιδοφόρο. Μήπως είναι όμως πολύ καλό για να’ναι αληθινό; Δυστυχώς, πολλές από τις «συμβουλές» που κυκλοφορούν, απλά δεν είναι καλές. Μερικοί από τους μεγαλύτερους μύθους απώλειας βάρους είναι πιο πιθανό να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα απ’ αυτό που προσπαθείτε να πετύχετε.Εδώ, είναι οι χειρότερες συμβουλές για την απώλεια βάρους που έχετε ίσως ακούσει:

Μύθος 1: Μπορείτε να στοχεύσετε από που θα χάσετε λίπος
Τι ωραία θα ήταν να ήμασταν σε θέση να επιλέξουμε τα σημεία που θα αδυνατίσουν αλλά δυστυχώς το αδυνάτισμα δεν λειτουργεί έτσι. Η celebrity trainer, Kira Stokes εξηγεί: «Μπορείτε να στοχεύσετε σε συγκεκριμένες περιοχές, όταν γυμνάζεστε, αλλά το σώμα είναι μια ενότητα. Μειώνονται οι πόντοι, αν ασκηθείτε και τρώτε υγιεινά αλλά δεν μπορείτε να επιλέξετε το από πού θα αδυνατίσετε. Το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό. Έτσι, τα αποτελέσματα στις περιοχές που χάνετε εκατοστά θα διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από της φίλης σας, κι ας γυμνάζεστε ίδιες ώρες.

Μύθος 2: Οι δίαιτες αστραπή έχουν αποτέλεσμα
«Την κάνεις για δύο εβδομάδες και χάνεις 10 κιλά, αλλά τι θα συμβεί μετά;» τονίζει η διαιτολόγος Amanda Foti. «Συνήθως δεν είναι ρεαλιστικές, μακροπρόθεσμα. Χωρίς ομαλή επιστροφή σ’ ένα κανονικό πρόγραμμα διατροφής, οι περισσότεροι άνθρωποι γυρνούν πίσω στις παλιές τους συνήθειες και ανακτούν το βάρος που έχασαν. Μπορεί να θέλετε μια γρήγορη λύση, αλλά δεν πρόκειται να σας προσφέρει αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Το ότι είναι πολύ περιοριστικές, τις καθιστά δύσκολες να τις τηρήσουμε».

Μύθος 3: H καρδιαγγειακή είναι η καλύτερη για απώλεια βάρους
«Οι περισσότεροι υποθέτουν πώς με μια ώρα τρέξιμο θα κάψουν περισσότερο λίπος από ό, τι σε κάποια σύντομη άσκηση,αλλά κάνουν λάθος. Η καρδιαγγειακή άσκηση είναι σημαντική για την απώλεια βάρους, αλλά αν έχετε πίεση χρόνου και πρέπει να επιλέξετε, προτιμήστε κάποια άσκηση ενδυνάμωσης», λέει η Stokes. «Το σώμα καίει περισσότερο λίπος σε κατάσταση ηρεμίας, στους περισσότερους μύες του σώματος. Έτσι, το χτίσιμό τους θα κρατήσει το μεταβολισμό πανέτοιμο όχι μόνο για μια ώρα μετά την άσκησή σας, αλλά όλη την ημέρα, καθώς το σώμα σας θα προσπαθεί να τους διατηρήσει.

Μύθος 4: Το πρόγραμμα που λειτουργεί για άλλους, είναι βέβαιο ότι θα πετύχει και σε σας
Πραγματικά δεν υπάρχει μια συνταγή επιτυχίας που να ταιριάζει σε όλους, όσον αφορά την απώλεια βάρους. «Διαφορετικοί οργανισμοί, χρειάζονται διαφορετικά πράγματα και μία δίαιτα δεν πρόκειται να λειτουργήσει το ίδιο για όλους», εξηγεί η celebrity trainer Anna Kaiser, ιδρύτρια της ΑΚΤ InMotion και συμπαρουσιάστρια του My Diet is Better Than Yours στο ABC. «Οι οργανισμοί μας λειτουργούν με πολύ διαφορετικό τρόπο και χρειάζονται διαφορετικά πράγματα. Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή σε ό, τι πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής σας ταιριάζει. Σίγουρα, είναι ενδιαφέρον να ακούμε προτάσεις από φίλους που είχαν επιτυχία στην απώλεια βάρους, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση πώς θα δείτε τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

Μύθος 5: Εάν γυμνάζεστε αρκετά σκληρά, δεν έχει τόση σημασία το τι τρώτε
Δυστυχώς, δεν μπορείτε να κάνετε μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. «Κανείς δεν θέλει να το ακούει αυτό, αλλά αναιρείτε ό,τι κάνετε στο γυμναστήριο και σαμποτάρετε τον εαυτό σας με το να μην προσέχετε τι τρώτε,» λέει η Stokes . «Αν πραγματικά προσπαθείτε να κάνετε μια αλλαγή στο σώμα σας, θα πρέπει να γίνει μια ολοκληρωμένη αλλαγή του τρόπου ζωής σας, η οποία περιλαμβάνει τόσο τη γυμναστική όσο και την αλλαγή της διατροφής. Αν απλώς προσπαθείτε να διατηρήσετε το βάρος σας, μια απλή ρουτίνα γυμναστικής μπορεί να είναι αρκετή, αλλά αν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, η διατροφή θα πρέπει να αποτελεί τεράστιο μέρος της εξίσωσης. Άλλοι οργανισμοί ανταποκρίνονται καλύτερα σε βελτίωση των επιπέδων φυσικής κατάστασης, ενώ άλλοι σε δίαιτες. Θα πρέπει όμως να επικεντρωνόμαστε και στα δύο».

Μύθος 6: Το φαγητό το βράδυ παχαίνει
Είτε πρόκειται για την περασμένη ώρα, είτε για τις διατροφικές επιλογές που κάνουμε συνήθως όταν είμαστε κουρασμένοι, το να τρώμε αργά τη νύχτα ήταν πάντα συνδεδεμένο με την αύξηση του σωματικού βάρους. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μεταφέρετε το δείπνο σας στις 18:00. Αφορά περισσότερο στη συνολική διατροφή», λέει η Foti. «Αν δεν πάτε για ύπνο πριν τις 23:00, μπορείτε αν φάτε στις 20:00 και θα έχετε άφθονο χρόνο για να χωνέψετε. Κι είναι καλύτερα να φάτε κάτι ελαφρύ πριν ξαπλώσετε από το παραλείψετε ένα γεύμα».

Μύθος 7: Επιβράβευση = εξαπάτηση
Η Foti ενθαρρύνει τους πελάτες της να επιβραβεύουν τον εαυτό τους δυο φορές την εβδομάδα. «Επειδή τους επιτρέπει να μην αισθάνονται στερημένοι, θα παραμείνουν πιστοί για περισσότερο στον υγιεινό τρόπο ζωής», τονίζει. Για παράδειγμα, αν ξέρετε πως θα πάτε για πίτσα με τους φίλους, την Παρασκευή, σχεδιάστε το πρόγραμμά σας έτσι ώστε να φάτε ένα κομμάτι. Θα πρέπει να υπολογίσετε τον τρόπο ζωής σας, ακολουθώντας ένα ρεαλιστικό μοτίβο που δεν θα σας κάνει να δυστυχήσετε αποφεύγοντας συνεχώς να πηγαίνετε σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Μύθος 8: Θα πρέπει να ασκηθείτε σκληρότερα και περισσότερο
Αντ ‘αυτού, επικεντρωθείτε σε πιο έξυπνες ασκήσεις. Εάν πιέζετε το σώμα σας πολύ σκληρά, μπορεί να πετύχετε το αντίθετο απ’ αυτό που θέλατε (για να μην αναφέρουμε, πώς μπορεί να τραυματιστείτε). Η Kaiser εξηγεί: «Το σώμα θα χρησιμοποιήσει το αποθηκευμένο λίπος (που υπάρχει για την επιβίωση). Αν δεν έχετε συνηθίσει να γυμνάζεστε αυστηρά, ξεκινήστε με μόλις δύο ημέρες την εβδομάδα και προσθέστε σταδιακά στο πρόγραμμα καρδιαγγειακή άσκηση, γυμναστική ενδυνάμωσης και ασκήσεις ευελιξίας».

gamos.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024