Μίνι κοκτέιλ σε κυπελλάκια από καρπούζι
Καλοκαιρινά βράδια στη βεράντα ή στον κήπο. Ειδικά μετά από ένα δείπνο θέλετε να προσφέρετε κάτι δροσιστικό και ιδιαίτερο στους καλεσμένους σας. Σωστά;
Spotlight
-
Στο έλεος της καταστροφής το Ντουμπάι - Μετατράπηκε σε απέραντη λίμνη
-
Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν
-
Δημοσκόπηση: Παραμένουν οι «κόκκινες κάρτες» για την κυβέρνηση – Ισχυρή η δυναμική του «Κανένα»
-
Αυτό που θα δεις πρώτα στην εικόνα αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σου
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κοτσανάκια λεμονόχορτο (lemongrass) ψιλοκομμένο, που θα βρείτε σε καταστήματα βιολογικών τροφίμων
Για τα κυπελάκια καρπουζιού:
1 καρπούζι (αν μπορείτε αποφεύγετε τα κουκούτσια)
Για το κοκτέιλ:
40 γρ. τζιν
15 γρ. απλό σιρόπι λεμονόχορτου
3 φύλλα βασιλικού και μερικά επιπλέον για γαρνιτούρα
τον χυμό από ¼ λάιμ
Κόψτε ένα καρπούζι στα τέσσερα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ακουμπώντας την κάθε φέτα από την φαρδιά πλευρά, αφαιρέστε την φλούδα κατά μήκος. Βάλτε τις φέτες στο πλάι και κόψτε κυλίνδρους με 4-5 εκατ. διάμετρο. Κόψτε κάθε κύπελλο στο επιθυμητό σχήμα και μήκος. Χρησιμοποιώντας ένα baller για πεπόνι αφαιρέστε το κέντρο του κάθε σχήματος προσέχοντας να αφήσετε αρκετό πάχος στα τοιχώματα.
Για κάθε 2-3 κυπελλάκια καρπούζι προσθέστε τζιν, σιρόπι λεμονόχορτου, φύλλα βασιλικού και τον χυμό από μια φέτα λάιμ, σε ένα σέικερ. Χτυπήστε τα δυνατά και προσθέστε πάγο. Ανακινήστε, σουρώστε και σερβίρετε στα κύπελλα. Γαρνίρετε με τον επιπλέον βασιλικό. Επαναλάβετε έως ότου όλα τα κυπελλάκια καρπούζι γεμίσουν.
gamos.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις