Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
3+1 απορίες (και οι απαντήσεις τους) για την τούρτα

3+1 απορίες (και οι απαντήσεις τους) για την τούρτα

*Ο άνδρας μου είναι αλλεργικός στην σοκολάτα. Μπορούμε να έχουμε δυο διαφορετικές τούρτες; Φυσικά! Μπορείτε να παραγγείλετε κάποιες από τις στρώσεις να έχουν άλλες γεύσεις ή ακόμη και να παραγγείλετε δυο διαφορετικές με ομοιόμορφο θέμα και διακόσμηση αλλά διαφορετική γέμιση. *Μπορούμε αντί για τούρτα να έχουμε ατομικά γλυκά; Δεν υπάρχει καμιά παράδοση που να απαγορεύει […]

*Ο άνδρας μου είναι αλλεργικός στην σοκολάτα. Μπορούμε να έχουμε δυο διαφορετικές τούρτες;
Φυσικά! Μπορείτε να παραγγείλετε κάποιες από τις στρώσεις να έχουν άλλες γεύσεις ή ακόμη και να παραγγείλετε δυο διαφορετικές με ομοιόμορφο θέμα και διακόσμηση αλλά διαφορετική γέμιση.


*Μπορούμε αντί για τούρτα να έχουμε ατομικά γλυκά;
Δεν υπάρχει καμιά παράδοση που να απαγορεύει μια τέτοια επιλογή. Άλλωστε, τα cup cakes ζούνε τις δόξες τους τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε και παστάκια με τα αρχικά σας (με παγωμένη σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας – γιάμι-γιάμι) ακόμη και ατομικά βαζάκια με γλυκό του κουταλιού από τα χεράκια της μανούλας σας (ή της προκομμένης κουμπάρας σας). Για ανοιχτούς γάμους ιδανικά είναι και τα ταρτάκια που είναι δροσερά και αγαπητά από όλους. Επιπλέον, τα περισσότερα catering διαθέτουν πλέον όμορφα, ρετρό καροτσάκια με παγωτό που ξετρελαίνει μεγάλους και μικρούς.


*Έχει σημασία πότε θα κόψουμε την τούρτα;
Η αλήθεια είναι στη δεξίωση συνήθως υπάρχει συγκεκριμένο τελετουργικό που βοηθά και τους καλεσμένους να αποκτούν μια εικόνα του που βρισκόμαστε, σε πόση ώρα ξεκινά το φαγητό και ο χορός!
Κανονικά θα μπορούσε να κοπεί με μετά το σερβίρισμα του φαγητού αλλά συνήθως γίνεται με την είσοδο του ζευγαριού στο χώρο δεξίωσης καθώς το μακιγιάζ της νύφης είναι ακόμη φρέσκο αλλά και ο φωτογράφος διαθέσιμος. Επιπλέον, ένας ακόμη πρακτικός λόγος είναι το κόψιμο των κομματιών. Μέχρι να ολοκληρωθεί το δείπνο οι υπεύθυνοι του catering θα έχουν προλάβει να κόψουν όλα τα κομμάτια για τους καλεσμένους. Άλλωστε, το γλυκό ακόμη και αν έχει ξεκινήσει ο χορός θα λειτουργήσει ως δυναμωτικό, ενισχυτικό της διάθεσης.

*Πώς κόβουμε την τούρτα;
Κανονικά, η νύφη πιάνει το μαχαίρι και ο γαμπρός τοποθετεί το χέρι του πάνω από το δικό της. Κόβεται απαλά ένα κομμάτι και το τοποθετείτε σε ένα πιατάκι. Είθισται ο γαμπρός να ταΐζει πρώτος την νύφη και έπειτα εκείνη να επαναλαμβάνει. Άλλα ζευγάρια αποφασίζουν να ταΐσουν ταυτόχρονα ο ένας τον άλλον. Τα ακόμη πιο «μοντέρνα» ζευγάρια συνηθίζουν να γεύονται το κομμάτι τους με τα δάκτυλα!




gamos.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024