Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πρώην συμπεριλαμβάνεται στη λίστα καλεσμένων;

Ο πρώην συμπεριλαμβάνεται στη λίστα καλεσμένων;

Ιωάννα Ζυμαρίτη. Φωτό.: Y.Vlamos Σβήνε γράφε, πρόσθεσε αφαίρεσε, μούτρα, τσακωμοί, προβληματισμοί… Η σύνταξη της λίστας των καλεσμένων είναι ένα στάδια της προετοιμασίας ενός γάμου λίγο ζόρικο. Δεν είναι μόνο το ποσοστό που αντιστοιχεί στο γαμπρό και την νύφη και οι θέσεις που θα λάβει έκαστος αλλά και η «ταυτότητα» κάθε προσκεκλημένου. Και καλά, στις όποιες […]

Ιωάννα Ζυμαρίτη. Φωτό.: Y.Vlamos

Σβήνε γράφε, πρόσθεσε αφαίρεσε, μούτρα, τσακωμοί, προβληματισμοί… Η σύνταξη της λίστας των καλεσμένων είναι ένα στάδια της προετοιμασίας ενός γάμου λίγο ζόρικο. Δεν είναι μόνο το ποσοστό που αντιστοιχεί στο γαμπρό και την νύφη και οι θέσεις που θα λάβει έκαστος αλλά και η «ταυτότητα» κάθε προσκεκλημένου. Και καλά, στις όποιες θείες μπορεί να υπάρξει ένα κάποιος συμβιβασμός. Στο επίμαχο θέμα «πρώην» πόσο νερό θα δεχθεί το κρασί του αγαπημένου σας; Εξαρτάται. Από εσάς και τον πρώην σας.
Το καλό σενάριο
Καταρχάς ο νυν γνωρίζει τον πρώην. Ευτυχής συνθήκη. Αυτό σημαίνει ότι και εσείς διατηρείτε φιλικές σχέσεις μαζί του και έχετε συνευρεθεί σύσσωμο το team για ένα καφέ ή ένα φαγητό. Εννοείται πως θα τον καλέσετε με την συνοδό του και θα τον «τακτοποιήσετε» σε ένα όσο το δυνατόν «ουδέτερο» τραπέζι.
Αν όντως δεν υπάρχει κανένα απωθημένο στη σχέση σας όλα θα κυλήσουν ήσυχα και ωραία και δεν θα υπάρχει καμία διαφορά από όλους τους υπόλοιπους καλεσμένους. Παρόλα αυτά, κρατήστε και λίγο τα προσχήματα αποφεύγοντας τους πολλούς πολλούς χορούς και τα ψιθυρίσματα. Είπαμε, Ευρωπαίοι αλλά και με ένα όριο.
Οι σουρεάλ εκδοχές
*Πρωτοβουλία. Ο πρώην αυτοσυγκαταλέγεται στην λίστα. Τα καλά νέα μαθαίνονται γρήγορα και έτσι απλά θα πάρει κι αυτός την απόφαση να εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά σας. Και σε αυτήν την κατηγορία έχουμε δυο πιθανότητες: α) σκηνικό βγαλμένο από διαφημιστικό spot με εκείνον να σας κλέβει και να χάνεστε στον ορίζοντα με τη μηχανή του. Εσείς πλήρως παραδομένη, οι καλεσμένοι speechless, οι γονείς με τα υπογλώσσια….β)τρέχουν σούμπιτοι οι φίλοι σας και τον απομακρύνουν. Με τρόπο για να μην γίνει φασαρία και να μην τσαλακώσουν και το κουστούμι.
Να σημειωθεί ότι για την κατηγορία Α έχει προηγηθεί και δικό σας κούνημα ουρίτσας. Να τα μηνύματα στο κινητό και το facebook ,να και τα mails…E, δεν φταίει και αυτός που κατάλαβε ότι θέλατε να αποδράσετε από αυτόν τον γάμο και να χαρείτε τον έρωτα σας με εκείνον.
*Η εκδίκηση. Έρχεται ως επίσημος καλεσμένος –μα, και εσείς με τον κολλητό του αδελφού σας τα είχατε μπλέξει; – και σας κάνει φύλλο φτερό αρχίζοντας ύπουλα, κεκαλυμμένα σχόλια δεξιά και αριστερά. Για τις επιδόσεις σας στο κρεβάτι, για τις υψηλές βαθμίδες ξινίλας που αγγίζετε, για την εμπόλεμη κατάσταση της ντουλάπα σας… Εσείς εκείνη την ημέρα ίσως να μην καταλάβετε τίποτα ύποπτο αλλά τις επόμενες όλο και κάτι κάποιος θα σας σφυρίξει –καλοπροαίρετα βέβαια. Μην δώσετε συνέχεια. Θα του προσφέρετε μεγαλύτερη χαρά αν καταλάβει ότι τα σχόλιά του σας επηρέασαν –έστω και κατόπιν εορτής.
*Αλκοόλ. Γάμος χωρίς σαμπάνιες και κοκτέιλς δεν νοείται. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αποκλείσετε και το γεγονός ότι θα μεθύσει ο πρώην. Ε, ρε κάτι γλέντια τότε. Θα αρχίσει τις αγκαλιές, να σας τραβολογάει στις φιγούρες, να βάζει τα κλάματα στον ώμο σας, να απειλεί τον γαμπρό πως αν δεν σας αγαπάει πραγματικά θα έχει να κάνει μαζί του, να ζητά αφιερώσεις όλο νόημα από το dj… Βάλτε κάποιον να τον μαζέψει, πακέτο σε ταξί και σπιτάκι του. Μην δείξετε έλεος!
*Η επίδειξη. Παντρεύεστε και περιμένετε πως και πως να είστε το επίκεντρο όλης της βραδιάς. Αλλά λογαριάζατε χωρίς το δόλιο σχέδιο του πρώην ο οποίος θα φροντίσει να έρθει με μια σούπερ σέξυ, όμορφη και εντυπωσιακή συνοδό την οποία δεν θα σταματά να επιδεικνύει και να χαϊδολογά όλο το βράδυ. Και θα φύγει γύρω στα μέσα του γλεντιού με έκφραση όλο νόημα «είμαστε τόσο ερωτευμένοι, δεν κρατιόμαστε, πάμε σπίτι να μας απολαύσουμε!»

gamos.gr

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024