Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
7 τάσεις που μπορούμε πλέον να αποχωριστούμε

7 τάσεις που μπορούμε πλέον να αποχωριστούμε

Αννιώ Παυλοπούλου Όλα είναι καλά μέχρι να γίνουν υπερβολή. Και οι πιο όμορφες και σικ επιλογές αρχίζουν να μοιάζουν τετριμμένες όταν τις συναντάς σε κάθε γάμο που είσαι καλεσμένη ή σε κάθε φωτογραφία που ανακαλύπτεις στην διαδικτυακή έρευνα σας. Ας δούμε τι μπορούμε να αποφύγουμε και με τι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε για να κάνουμε […]

Αννιώ Παυλοπούλου

Όλα είναι καλά μέχρι να γίνουν υπερβολή. Και οι πιο όμορφες και σικ επιλογές αρχίζουν να μοιάζουν τετριμμένες όταν τις συναντάς σε κάθε γάμο που είσαι καλεσμένη ή σε κάθε φωτογραφία που ανακαλύπτεις στην διαδικτυακή έρευνα σας.
Ας δούμε τι μπορούμε να αποφύγουμε και με τι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε για να κάνουμε τη διαφορά:
1.Βαζάκια μαρμελάδας
Όλα ξεκίνησαν από τα γαλλικά καφέ και τη διάθεση για ρετρό αναφορές. Τα χαρακτηριστικά διάφανα, χαραγμένα βαζάκια με το μεταλλικό καπάκι έχουν πρωταγωνιστήσει το τελευταίο διάστημα στην πλειοψηφία των γάμων: από βάζο για λουλούδια μέχρι ρεσό και καρτελάκι με τον αριθμό του τραπεζιού που κάθεται κάθε καλεσμένος.
*Εναλλακτικά: Γυάλινες κανάτες, αντικέ μπουκάλια για γάλα, ξύλινα κιβώτια κρασιού αλλά και απλά βάζα πορσελάνης σε διάφορες φόρμες και αποχρώσεις, φαναράκια πετρελαίου.
2. Λινάτσα με δαντέλα
Ομολογουμένως ιδιαίτερος συνδυασμός και πραγματικά όμορφος αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να τον αποχωριστούμε για λίγο. Ένα δίδυμο που το έχουμε δει κυρίως σε δέσιμο ανθοδέσμης, στον στολισμό των λαμπάδων αλλά και στην βάση της τούρτας.
*Εναλλακτικά: Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να ενσωματώσει το shabby-chic στυλ στη διακόσμηση του γάμου σας. Χρησιμοποιήστε χρωματιστή μουσελίνα ή λινά υφάσματα συνδυάζοντας διαφορετικές αποχρώσεις. Για ακόμη πιο παραμυθένιο αποτέλεσμα δοκιμάστε σιφόν ή μεταξένια υφάσματα.
3. Photo booth
Το κλασικό πάνελ που απεικονίζει πιθήκους, πριγκίπισσες και πρίγκιπες και διάφορες άλλες φιγούρες με τρύπες στα κεφάλια τους ώστε να πάρουν θέση τα πρόσωπα των καλεσμένων μπορεί και να λείψει από τη δεξίωση σας. Είχε πλάκα αρχικά αλλά αρκεί.
*Εναλλακτικά: Στήστε ένα σκηνικό με μικρά έπιπλα και διακοσμητικά που θα ανταποκρίνεται στο θέμα ή το στυλ του γάμου σας και προκαλέστε τους καλεσμένους σας να ποζάρουν όπως θέλουν αξιοποιώντας κάθε γωνιά του. Επιπλέον, αντί για φωτογραφίες «στήστε» μια κάμερα όπου οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να κάνουν δηλώσεις και να σας εύχονται –θα δείτε πόσο διασκεδαστικό θα αποδειχθεί. Ακόμη και «κόκκινο χαλί» μπορείτε να στρώσετε και η είσοδος του στη δεξίωση να θυμίζει οσκαρική βραδιά!
4. Μπαρ γλυκισμάτων
Κάποτε ήταν οι εντυπωσιακές τούρτες που πρωταγωνιστούσαν αποκλειστικά. Αργότερα ήρθαν τα cup cakes, τα muffins, τα γλειφιτζούρια και καραμελίτσες.
*Εναλλακτικά: Ετοιμάστε για τους καλεσμένους σας τα παραδοσιακά γλυκά του τόπου σας χωρίς απαραίτητα να ταιριάζουν χρωματικά με το γάμο σας (όπως συνηθίζουμε με τα cup cakes) και πολύπλοκο στολισμό. Μπορείτε απλά σε ξύλινες ταμπελίτσες να επισημαίνετε το είδος του γλυκίσματος και να έχετε αντίστοιχα παραδοσιακά σερβίτσια. Πιο «ειλικρινής» και πιο ελληνική επιλογή.
5. Ταινίες κινηματογράφου
Το σκηνικό της ταινίας «The Great Gatsby» εκτός από τις κινηματογραφικές αίθουσες πρωταγωνίστησε και σε πολλούς γάμους. Το αποτέλεσμα είναι όλοι οι γάμοι να μοιάζουν ίδιοι με την πρωτοτυπία του πράγματος να έχει εξαφανιστεί.
*Εναλλακτικά: Αν είστε λάτρεις της art deco υιοθετήστε στις λεπτομέρειες το συγκεκριμένο στυλ χωρίς απαραίτητα να μένετε απόλυτα πιστή σε αυτό. Συνδυάζοντας το με ουδέτερα στοιχεία ή με αυτό που επιθυμεί ο σύζυγος σας (π.χ πιο αυστηρά γραμμικά σχέδια) αμέσως θα επιτύχετε κάτι πραγματικά μοναδικό.

6. Στημένες φωτογραφίες
Κάποτε νύφη και γαμπρός πόζαραν με σοβαρότητα και λάγνο βλέμμα στο φακό για να πετύχουν την τέλεια φωτό που θα κάνουν κορνίζα για το σαλόνι.
*Εναλλακτικά: Συνεννοηθείτε με τον φωτογράφο σας να μείνει όσο περισσότερο μπορεί στο πάρτι για να σας απαθανατίσει σε στιγμές κεφιού και αυθόρμητες πόζες χαράς και έρωτα. Κάθε φορά που θα τις κοιτάτε θα σας έρχεται στο νου το πόσο υπέροχα είχατε περάσει. Έτσι θα αποφύγετε και τον εκνευρισμό του γαμπρού που συνήθως βαριέται ή κουράζεται να στήνεται.
7. Συμβατική παλέτα
Έχουμε συνηθίσει να επιλέγουμε τις αποχρώσεις του γάμου μας ανάλογα με την εποχή: φθινόπωρο χρυσαφί, χειμώνα σκούρους τόνους, άνοιξη ροδακινί και καλοκαίρι aqua.
*Εναλλακτικά: Ψάξτε για έμπνευση έξω από τον τομέα γάμος. Κάντε την έρευνα σας σε άλλες πηγές όπως αρχιτεκτονική, ζωγραφική ή και την ίδια τη φύση. Ακόμη και αν δεν είναι η βασική απόχρωση του γάμου σας μπορείτε να την υιοθετήσετε στην πρόσκληση σας (όπου γραφιστικά μπορείτε να πετύχετε ακόμη και τον πιο ιδιαίτερη απόχρωση), στις μπομπονιέρες ή στις κορδέλες της διακόσμησης.

gamos.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024