Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξι σημάδια ότι ο γάμος σας θα αντέξει

Έξι σημάδια ότι ο γάμος σας θα αντέξει

Αννιώ Παυλοπούλου *Low budget γάμος Εσείς μπορεί να ονειρεύεστε ένα παραμυθένιο γάμο αλλά μια σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου Emory τα ζευγάρια που κράτησαν ένα λογικό επίπεδο –χωρίς υπερβολές που δεν μπορούσαν να στηρίξουν πραγματικά – το κόστος του γάμου παρουσιάζουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν μαζί σε σύγκριση με τα ζευγάρια που έζησαν την υπερπαραγωγή. Ίσως […]

Αννιώ Παυλοπούλου

*Low budget γάμος
Εσείς μπορεί να ονειρεύεστε ένα παραμυθένιο γάμο αλλά μια σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου Emory τα ζευγάρια που κράτησαν ένα λογικό επίπεδο –χωρίς υπερβολές που δεν μπορούσαν να στηρίξουν πραγματικά – το κόστος του γάμου παρουσιάζουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν μαζί σε σύγκριση με τα ζευγάρια που έζησαν την υπερπαραγωγή. Ίσως αυτό να δείχνει ανθρώπους με περισσότερο αυξημένη τη λογική, με μεγαλύτερη διάθεση συγκατάβασης, με μεγαλύτερο focus στα συναισθήματα τους και πιο συνειδητοποιημένους.
**Clik & Like
Οι εποχές αλλάζουν, οι συνήθειες αλλάζουν… Μετά τα συνοικέσια και τα μπαρ σειρά έχει το ίντερνετ. Σύμφωνα με την έρευνα του Proceedings of the National Academy of Sciences, αποκαλύπτεται ότι – αν και πολλοί αμφισβητούν τις διαδικτυακές γνωριμίες – τα ζευγάρια που ήρθαν σε επαφή μέσω των social media απολαμβάνουν μακροχρόνιους και ευτυχισμένους γάμους.
Υ.γ αφού γνωρίσετε τον αγαπημένο σας περιορίστε κάπως το socializing σας γιατί τότε σας βλέπουμε προς διαζύγιο μεριά!
***Τι θα δούμε σήμερα;
Μια σχετική μελέτη –η οποία δημοσιεύθηκε στη Journal of Consulting and Clinical Psychology –έδειξε ότι το ποσοστό των ζευγαριών που βλέπουν μαζί ταινίες και συζητάνε για περίπου μισή ώρα για την υπόθεση –ακόμη καλύτερα αν είναι ρομαντικού περιεχομένου –και τελικά παίρνει διαζύγιο είναι το μισό σε σύγκριση με όσα δεν ακολουθούν αυτήν την εμπειρία. Μάλιστα, αν η ταινία διαπραγματεύεται και θέμα σχέσεων είναι ακόμη πιο παραγωγική διαδικασία καθώς προκαλεί και ένα είδος αυτοκριτικής και αυτοπροσδιορισμού του ζευγαριού.
****Ερωτοανταπαντήσεις
Σύμφωνα με τον ψυχολόγο John Gottman, όταν ο σύντροφός σας διακόπτει την ανάγνωσή σας για να σας επισημάνει μια ανούσια πληροφορία που βρήκε στο ίντερνετ δεν το κάνει ούτε για να σας νευριάσει ούτε για να σας διασκεδάσει. Ίσως απλά να θέλει την θετική σας ανταπόκριση. Προσπαθήστε να μην απαντάτε συνεχώς «Όχι τώρα, είμαι απασχολημένη» γιατί πολύ πιθανό να τον πληγώνεται και ας μην το δείχνει πάντα.
Αφού μελέτησε τέτοιου είδους συμπεριφορές και αλληλεπιδράσεις μεταξύ νιόπαντρων ζευγαριών, τους «ξανασυνάντησε» ύστερα από 6 χρόνια και διαπίστωσε ότι όσα είχαν διατηρήσει το γάμο τους συνέβαινε να απαντούν σε τέτοιου είδους σχόλια 9 στις 10 φορές ενώ αυτά που χώρισαν ανταποκρινόταν ο ένας στον άλλον μόνο 3 στις 10 φορές.
*****Περηφάνια και θαυμασμός
Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, το να βλέπουμε το σύντροφο μας ως ένα μικρό ήρωα, ως ένα ταλαντούχο και έξυπνο πρόσωπο μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την οικογενειακή μας ευτυχία. Ζητήθηκε από 222 ζευγάρια να κατατάξουν τον σύντροφό τους και τους εαυτούς τους σε μια ποικιλία χαρακτηριστικών αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των τριών ετών που διήρκεσε η έρευνα. Όσοι «φούσκωναν» τα προσόντα και τις ικανότητες των συντρόφων τους βίωναν πλήρη αι ευτυχή έγγαμο βίο.
******Δημιουργική ζωή
Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό το να μοιράζεστε τον ελεύθερο χρόνο σας με τον αγαπημένο σας αλλά δεν είναι αυτό που τελικά έχει σημασία για την ευτυχία σας. Αυτό που μετράει –όπως επιβεβαιώνει η έρευνα της Journal of Marriage and Family – είναι να εμπλέκεστε και οι δυο σε δραστηριότητες και χόμπι που σας αρέσουν πραγματικά, σας γεμίζουν και σας φτιάχνουν τη διάθεση.

gamos.gr

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024