Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξέρεις τι είναι η ψυχοδερματολογία;

Ξέρεις τι είναι η ψυχοδερματολογία;

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.:IMAXtree Το άγχος μπορεί να έχει επιπτώσεις στο δέρμα σας – όπως ακμή ή κνίδωση –και οι οποίες στη συνέχεια μας προκαλούν ακόμη περισσότερο άγχος. Ένας φαύλος κύκλος που τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο επίκεντρο έρευνας της επιστήμης της Ψυχοδερματολογίας . Στόχος αυτής της νέας μεθόδου, όπως αναφέρει η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία, […]

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.:IMAXtree

Το άγχος μπορεί να έχει επιπτώσεις στο δέρμα σας – όπως ακμή ή κνίδωση –και οι οποίες στη συνέχεια μας προκαλούν ακόμη περισσότερο άγχος. Ένας φαύλος κύκλος που τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο επίκεντρο έρευνας της επιστήμης της Ψυχοδερματολογίας . Στόχος αυτής της νέας μεθόδου, όπως αναφέρει η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία, έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει αυτή τη σύνδεση νου-σώματος,
Εκτός από το στρες, το άγχος, την κατάθλιψη υπάρχουν και άλλα ψυχολογικά ζητήματα που μπορούν να συμβάλουν σε ορισμένες κοινές δερματικές παθήσεις, όπως ακμή, ροδόχρους ακμή, ψωρίαση, κνησμό, έκζεμα, πόνο και κνησμό, σύμφωνα με την AΨΕ. Μάλιστα, όλο και πιο συχνά τελευταία παρουσιάζονται περιστατικά όπου μέσα από διάφορες ψυχολογικές θεραπείες βελτιώνονται αισθητά τέτοιου είδους παθήσεις.
Παρ’ όλα αυτά πολύ δυνατή είναι και η θεωρία που θέλει εμάς τους ίδιους υπεύθυνους για το πόσο τελικά μπορεί να μας επηρεάσει το άγχος. Αν υποταχθούμε στους γρήγορους χτύπους της καρδιάς και αφεθούμε και καταρρεύσουμε είναι δική μας απόφαση. Θα μπορούσαμε όλο αυτό το άγχος και τη ένταση να την αντιμετωπίσουμε ως κάτι φυσιολογικό, να αδιαφορήσουμε και να προχωρήσουμε.
Η γνωστή αυθυποβολή μπορεί να είναι πραγματικά καταστροφική. Χρειάζεται δουλειά με τον εαυτό μας για να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πιο ήρεμα και να δίνουμε την ευκαιρία στο μυαλό μας να παίρνει το χρόνο του και να εκλογικεύει τα πράγματα.

gamos.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024