Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να οργανώσετε το γάμο σας αν έχετε διαζευγμένους γονείς

Πώς να οργανώσετε το γάμο σας αν έχετε διαζευγμένους γονείς

7 πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για να κυλήσουν όλα ομαλά.

Όλγα Γιαννακοπούλου

Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν το πρόβλημα που συμβαίνει όταν ο ένας ή και οι δύο από σας έχουν διαζευγμένους γονείς. Πληγωμένα συναισθήματα, νέοι σύζυγοι στο πλάι τους και η ανησυχία μήπως κάποιος ενοχλήσει ή ενοχληθεί μπορεί να γίνει μια σοβαρή πηγή στρες. Ακόμη και αν το διαζύγιο ήταν φιλικό, μπορεί ακόμα κι έτσι να σας κάνει να ανησυχείτε για το τι αισθάνονται. Εδώ θα βρείτε τα επτά σημεία κλειδιά, που πρέπει να προσέξετε για ένα χαρούμενο και ισορροπημένο γάμο.
1. Η σχέση τους δεν θα πρέπει να επηρεάζει το γάμο σας.
Εάν οι γονείς σας δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό σας. Μην αφήνετε την στάση του ενός απέναντι στον άλλο να επηρεάσει ότι σχεδιάζετε για τη μεγάλη ημέρα σας. Είτε εσείς, είτε ο γαμπρός θέλετε μια δεξίωση με 10 άτομα ή μια εκδήλωση με 300, οργανώστε το γάμο σας όπως εσείς θέλετε, χωρίς κανένα δισταγμό.

2. Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική.

Μιλήστε με τους δύο γονείς σας -ξεχωριστά ή μαζί, για να τους πείτε ότι και εσείς κι ο αρραβωνιαστικός σας τους θέλετε εκεί κοντά σας στον. Ίσως πάλι να θέλετε να συζητήσετε την οργάνωση. Για παράδειγμα, η μαμά σας μάλλον θα θέλει να έρθει μαζί σας για την αγορά του φορέματος, κι ίσως ο μπαμπάς σας να θέλει να συμμετέχει περισσότερο στην επιλογή του χώρου ή της μπάντας; Και μόλις βρείτε ποιος θα κάνει τι μαζί σας, ξεκαθαρίστε το ποιος θα πληρώσει τι.

3. Διατηρείστε την ειρήνη μέσω του καθίσματος.

Το που θα καθίσουν οι γονείς σας κατά τη διάρκεια της τελετής είναι απλή υπόθεση όταν τα πηγαίνουν καλά, αλλά εάν υπάρχει τριβή μεταξύ της μαμάς και του μπαμπά σας (ή με τους νέους τους συζύγους) τότε μάλλον θα πρέπει να τα σχεδιάσετε πιο προσεκτικά. Κανονίστε εξ’ αρχής να καθίσουν σε ξεχωριστές πτέρυγες κατά τη διάρκεια της τελετής και σε ξεχωριστά τραπέζια στην δεξίωση, αν νομίζετε πως χρειάζεται.

4. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μνησικακίες.

Θέλετε αυτός ο γάμος να είναι για εσάς και το γαμπρό και δεν πρέπει να σας επηρεάσουν τα ζητήματα που μπορεί να έχετε με τους γονείς σας ή τους νέους τους συζύγους. Έτσι, ακόμα κι αν δεν αντέχετε στιγμή την «μητριά» σας, θα πρέπει και να την προσκαλέσει στο γάμο και να της φερθείτε με σεβασμό. Αν δεν το κάνετε, αυτό είναι αυτό που ο καθένας θα προσέξει και θα θυμάστε γι’ αυτή την ημέρα.

5. Πάρτε τις φωτογραφίες που θέλετε στο άλμπουμ σας.

Αν θέλετε να έχετε μια φωτογραφία, μόνο με τη μαμά και τον μπαμπά σας, χωρίς τους καινούργιους συζύγους τους, τότε να το ζητήσετε. Έχετε το δικαίωμα να θέλετε μια φωτογραφία και με τους δύο γονείς σας. Το ίδιο ισχύει και για τους «νέους» σας γονείς. Αν είστε πολύ κοντά με έναν ή δύο από αυτούς, μη διστάσετε να το προτείνετε και να ποζάρετε μαζί τους.

6. Ενεργήστε με το ένστικτό σας.

Σεβαστείτε τις επιθυμίες των γονιών σας κι ειδικά αν πληρώνουν κάποια ή όλα τα έξοδα. Την ίδια στιγμή, αν πιστεύετε ότι ένας χορός με τον πατριό σας θα στενοχωρήσει πραγματικά τον πατέρα σας, τότε μην το ρισκάρετε. Δεν θέλετε να προκαλέσετε περιττή ένταση σε αυτή τη σημαντική ημέρα.

7. Να θυμάστε πως σας αγαπούν.

Δεν έχει σημασία το πώς αισθάνονται για το ένα το άλλο, είμαστε σίγουροι ότι και οι δύο γονείς σας, που αγαπάτε και θέλετε να έχετε το πιο εκπληκτικό ημέρα του γάμου ποτέ. Έτσι, να το έχουμε κατά νου όταν αισθάνεστε τόνισε πάνω από ένα συγκεκριμένο θέμα.

gamos.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024