Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tα 6 βήματα που θα σας κάνουν πιο αισιόδοξους

Tα 6 βήματα που θα σας κάνουν πιο αισιόδοξους

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.:IMAXtree 1. Ζήσε τη στιγμή Η ζωή παίζει ένα περίεργο παιχνίδι μεταξύ του σήμερα και του αύριο. Πρέπει να φροντίζεις σήμερα για το τι θα ζήσεις στο μέλλον γεγονός που πολλές φορές είναι ψυχολογικά αβάσταχτο. Γιατί; Γιατί τελικά η κάθε στιγμή μας είναι γεμάτη άγχος που παραγκωνίζει την ουσιαστική απόλαυση. Οι στόχοι και […]

Αννιώ Παυλοπούλου Φωτό.:IMAXtree

1. Ζήσε τη στιγμή
Η ζωή παίζει ένα περίεργο παιχνίδι μεταξύ του σήμερα και του αύριο. Πρέπει να φροντίζεις σήμερα για το τι θα ζήσεις στο μέλλον γεγονός που πολλές φορές είναι ψυχολογικά αβάσταχτο. Γιατί; Γιατί τελικά η κάθε στιγμή μας είναι γεμάτη άγχος που παραγκωνίζει την ουσιαστική απόλαυση. Οι στόχοι και τα όνειρα σε κάνουν να ελπίζεις και να θες να δημιουργείς αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς οι «μπαταρίες» μας γεμίζουν το εδώ και τώρα. Αν το βραδάκι κάτσεις στο μπαλκόνι προσπάθησε να διώξεις από το μυαλό σου τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας. Έτσι και αλλιώς, αγχωθείς δεν αγχωθείς οι εκκρεμότητες θα είναι εκεί. Αντίθετα, οι στιγμές που το μυαλό μας μπορεί να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί είναι λίγες. Άδραξε τες. Κάτσε στην αγκαλιά του καλού σου έστω και 10λεπτά, απόλαυσε τον καφέ σου, απόλαυσε τη βόλτα στη γειτονιά, απόλαυσε μια μπάλα παγωτό… Τα μεγάλα και τα σπουδαία συντίθενται από τα απλά και μικρά.
2. Αυτοεκτίμηση
Οι άνευ όρων συμβιβασμοί είναι από τους πρωταρχικούς λόγους για να αισθανθείς ένα είδος κατάθλιψης και ένα απεριόριστο, απαισιόδοξο τρόπο σκέψης ότι τίποτα δεν αλλάξει, τίποτα δεν θα βελτιωθεί. Άλλαξε ο,τι σε δυσαρεστεί ή έστω πίστεψε ότι μπορείς τα πράγματα να τα φέρεις στα μέτρα σου. Αυτό θα σου χαρίσει αυτοπεποίθηση και μια πιο αισιόδοξη ματιά για τη ζωή.
3. Ας πάει για το παλιάμπελο
Ας μην πας μια μέρα στη δουλειά, ας πας μια βόλτα ακόμη και αν έχεις €2 στην τσέπη, τόλμησε να ξεκινήσεις ένα άθλημα… Δοκίμασε νέα πράγματα. Η συνήθεια απλά σε βαλτώνει. Ανανέωσε τους στόχους σου, ξέχασε τους φόβους σου, παραμέρισε τους ενδοιασμούς σου.
4. Keep dreaming
Όχι. Δεν είναι κακό να ξεφεύγεις για λίγο από την πραγματικότητα και να ονειρεύεσαι. Τα ταξίδια του νου είναι ίσως το μοναδικό προνόμιο του ανθρώπου που δεν μπορεί να αφαιρεθεί και να περιοριστεί. Ειδικά όταν όλα αυτά τα απίθανα που σκέφτεσαι τα συζητήσεις με τις κολλητές σου θα αντιληφθείς πόσο αναζωογονητική διαδικασία είναι όλη αυτή η φυγή από το ρεαλισμό.
5. Enough is enough
Δεν χρειάζεται να: μιλάς σε όσους αντιπαθείς –και αν πρέπει, περιορίσου στα άκρως απαραίτητα -, να καθαρίσεις το σπίτι αν βαριέσαι, να πας το βράδυ στο πάρτι ενός συναδέλφου, να βγεις από το σπίτι, να… να… να… Καλό είναι μερικές φορές να αφήνεις τη διάθεση σου να υπαγορεύει τι θα κάνεις και όχι σε κοινωνικούς συμβιβασμούς και δήθεν υποχρεώσεις. Η καταπίεση δεν μας δίνει το περιθώριο να «αναπνεύσουμε» και να αισιοδοξήσουμε.
6. Και πάλι παιδιά
Πολλές φορές ακούγεται αυτή η ατάκα αλλά λίγες την εφαρμόζουμε οι περισσότεροι από εμάς. Ο αυθορμητισμός και η ανεμελιά είναι στοιχεία που μεγαλώνοντας χάνουμε, αλλοιώνονται. Χαλάρωσε, λοιπόν, και γέλα δυνατά, παίξε επιτραπέζια μέχρι το ξημέρωμα, φάει καρπούζι με το χέρι, περπάτα ξυπόλυτη, τραγούδα… Have fun baby!

gamos.gr

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024