Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η «αόρατη» απειλή για τη σχέση σου

Η «αόρατη» απειλή για τη σχέση σου

...

Ο εθισμός έχει πολλά πρόσωπα και σίγουρα επιπτώσεις τόσο σε εμάς τους ίδιους όσο και στους ανθρώπους με τους οποίους συσχετιζόμαστε. Στις περισσότερες περιπτώσεις ένας εθισμός γίνεται άμεσα αντιληπτός – όπως ο αλκοολισμός, για παράδειγμα. Υπάρχει όμως μια μορφή που αργούμε να αντιληφθούμε και πραγματικά φθείρει σοβαρά τη σχέση με τον σύντροφο μας – και όχι μόνο.

Αυτή η αόρατη απειλή είναι η εργασιομανία. Ναι ακόμη και στις μέρες μας που τα ποσοστά ανεργίας είναι υψηλά, όσοι εργάζονται αγωνιούν για τις θέσεις τους και πολλές φορές δείχνουν μεγάλο ζήλο για την επαγγελματική τους ανέλιξη.

Ξαφνικά η αγωνία για την ολοκλήρωση ενός project, οι εντάσεις με τους συναδέλφους και οι αναποδιές στο γραφείο μεταφέρονται στο σπίτι, γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας και οι τριβές, τα μούτρα και οι τσακωμοί δεν αργούν να έρθουν. Ξαφνικά η προσωπική ζωή περνά σε δεύτερη μοίρα με το έτερο ήμισυ να μην μπορεί να αντιδράσει σε αυτό, να μην μπορεί να ανακαλύψει τον τρόπο να ισορροπήσει τον σύντροφο του.

Σαφώς η επαγγελματική πορεία του καθενός μας είναι συνώνυμη και με την καλή μας ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση μας. Αλλά όπως όλα, απαιτείται μια σωστή αναλογία γιατί διαφορετικά θα αντιληφθούμε ξαφνικά το πόσο μόνοι θα έχουμε μείνει καθώς όλοι οι δικοί μας άνθρωποι θα έχουν απομακρυνθεί, θα τους έχουμε απομακρύνει.

Η δουλειά είναι ένα κομμάτι της ζωής μας και όχι όλη η ζωή μας. Οφείλουμε να εξοικονομούμε ενέργεια για εμάς τους ίδιους να χαλαρώνουμε αλλά και για τους αγαπημένους μας ώστε να μοιραζόμαστε στιγμές και συναισθήματα.

Αν ο αγαπημένος σου περνά μια τέτοια δύσκολη περίοδο, κάνε λίγο υπομονή. Υπενθύμιζε του με όσο πιο ήρεμο τρόπο την ανάγκη να αφήνει για λίγο τα θέματα της δουλειάς έξω από το σπίτι, έξω από τη σχέση σας. Δώστε του ένα τέταρτο να τα πει όλα να ηρεμήσει και έπειτα μιλήστε τους για τα δικά σας, πηγαίνετε μια βόλτα, δέστε μια ταινία. Κάντε τον να ξεχαστεί.

Αν δεις ότι η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει, θέσε το ζήτημα πιο έντονα με μια συζήτηση που θα του εξηγείς την αλλαγή της συμπεριφοράς του και τις επιπτώσεις στη σχέση σας. Μην ζητήσετε απόλυτη αφοσίωση – θα το είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει στροφή 360 μοιρών – αλλά ποιοτικότερο, ουσιαστικότερο χρόνο και μια ηρεμία που θα βοηθά την μεταξύ σας επικοινωνία.




gamos.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024