Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
24 πράγματα που πρέπει να κάνετε, πριν αποκτήσετε μωρό

24 πράγματα που πρέπει να κάνετε, πριν αποκτήσετε μωρό

...

Ένα μωράκι στη φωλιά σας, είναι τεράστια ευτυχία. Υπάρχουν όμως μερικές βασικές εμπειρίες (και εργασίες) που θα πρέπει να βάλετε στη λίστα των must πριν πέσετε με τα μούτρα στη μητρότητα.
1. Αγοράστε το αυτοκίνητο των ονείρων σας.
Ίσως χρειαστεί να το πουλήσετε όταν έρθει το μωρό. Ειδικά αν είναι το αυτοκίνητο των ονείρων των περισσότερων από μας, δεν θα υπάρχει χώρος για παιδικό κάθισμα (ή ένα «Baby on Board» αυτοκόλλητο, δεν θα ταιριάζει με τίποτα).

2. Ένα αγαπημένο ταξίδι
Πάντα θέλατε να επισκεφθείτε το Παρίσι και δεν το έχετε κάνει ακόμα; Ξεσκονίστε το διαβατήριό σας και γρήγορα στο αεροπλάνο.

3. Ταξιδέψτε οδικώς στη εξοχή.
Βάλτε το νέο αυτοκίνητο των ονείρων σε χρήση και κάντε αυτό το μεγάλο ταξίδι που όλο αναβάλλετε. Ή απλά διαλέξτε ένα τυχαίο σημείο στο χάρτη και ξεκινήστε. Αυτή είναι η ελευθερία προ-μωρού στα καλύτερά της.

4. Πηγαίνετε σε λούνα παρκ, ακόμη και στη Disneyland
Τρενάκια και rollercoaster στις υπηρεσίες σας. Φάτε ο,τι junk food θέλετε. Δεν χρειάζεται ακόμη να δίνετε σε κανέναν το καλό παράδειγμα.

5. Εδραιώστε την καριέρα σας.
Σκεφτείτε το: Όταν έχετε ένα μωρό, η ζωή σας θα είναι πολύ πιο εύκολη αν είστε εσείς το αφεντικό. Περάστε κάποιες ώρες παραπάνω στο γραφείο τώρα και ανεβείτε τα σκαλοπάτια της επιτυχίας.

6. Αποφασίστε αν θέλετε να δουλέψετε απ’ το σπίτι.
Σκέφτεστε ότι θα ήταν καλύτερο να μείνετε στο σπίτι με το μωρό σας; Αναζητήστε κάποια εργασία που θα μπορούσατε να προσαρμόσετε στον δικό σας χώρο και στον τρόπο ζωής σας. Αποφασίστε τι είναι κατάλληλο για εσάς και οργανώστε τις αποταμιεύσεις σας.

7. Αντιμετωπίστε τυχόν προβλήματα στην σχέση σας.
Είναι κάποιος από τους δυο υπερβολικός στις δαπάνες, μένοντας έξω όλη τη νύχτα με τους φίλους; Πίνετε γάλα κατ ‘ευθείαν από το κουτί; Τώρα είναι η ώρα να διορθωθούν κάποια μελανά σημεία στο γάμο σας πριν προστεθεί το γονικό άγχος.

8. Συζητήστε για το πώς θέλετε να μεγαλώσετε το παιδί σας.
Η άποψή σας όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών είναι αυστηρή ή χαλαρή; Προτιμάτε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο; Αποφασίστε αυτά και άλλα σημεία που διαφέρετε, υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για να διαπραγματευτείτε τα πάντα.

9. Αυθορμητισμός.
Βγείτε απλά μια βόλτα, καλέστε ξαφνικά φίλους στο σπίτι, κανονίστε Δευτέρα βράδυ να πάτε για ένα ποτό, πάρτε δυο ρούχα και φύγετε σαββατοκύριακο. Την πολυτέλεια του μη αυστηρού προγράμματος δεν θα την έχετε όταν καταφτάσει το μωρό σας. Τότε θα κυριαρχεί ο προγραμματισμός.

10. Απολαύστε το ξενύχτι για το ξενύχτι.
Μείνετε έξω μέχρι τις 4 π.μ. και απολαύστε το κάθε λεπτό. Μπορείτε να κοιμηθείτε καλά όλη την επόμενη ημέρα. Όταν είστε γονιός το «ξενύχτι» μεταφράζεται σε μωρό με αϋπνίες.

11. Ζητήστε από το παιδί ενός φίλου (ή την ανιψιά σας) να περάσουν σε εσάς τη νύχτα.
Σκεφτείτε ότι είναι μια προεπισκόπηση για αυτό που θα έρθει. Τα καλά νέα, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά; Μπορείτε να δώσετε αυτό το παιδί πίσω πρωί πρωί.

12. Απολαύστε το Σάββατο το απόγευμα μαραθώνιους ταινιών στον κινηματογράφο.
Πολύωρη παρακολούθηση ταινιών τώρα: ανακλινόμενα καθίσματα, ποπ κορν με βούτυρο, ήχος surround. Γιατί αργότερα στο πρόγραμμα, μαραθώνιοι ταινιών θα σημαίνει, Μίκυ Μάους.

13. Ανακαινίστε το σπίτι.
Είναι η κουζίνα σας τόσο μικρή ώστε μόνο ένα άτομο μπορεί να χωρέσει σε αυτή τώρα; Διορθώστε τα προβλήματα του σπιτιού με ανακατασκευές που θα σας λύσουν τα χέρια αργότερα.

14. Απαλλαγείτε από την ακαταστασία. Τα παπούτσια,
οι τσάντες και διάφορα μπιχλιμπίδια δεν πρόκειται να οργανωθούν μαγικά. Βάλτε όλο αυτό τον σωρό υπό έλεγχο πριν προστεθούν κι άλλα «αξεσουάρ» στο χώρο.
15. Νύχτες εξόδου με τους φίλους σας.
Πηγαίνετε στις συναυλίες, δείτε εκθέματα τέχνης, πιείτε σφηνάκια τεκίλα. Θα μπορείτε να δείτε τους φίλους σας, όταν έχετε ένα μωρό αλλά όχι κάθε εβδομάδα.

16. Βάλτε κάποια extreme sports στη ζωή σας.

Με ένα μωρό στην αγκαλιά, δύσκολα σκέφτεσαι να ρισκάρεις τη σωματική σου ακεραιότητα.

17. Περάστε μια ολόκληρη ημέρα στην γιαγιά και τον παππού.
Σας γεμίζουν με ανεκτίμητη σοφία που άντλησαν έχοντας ζήσει καλές και κακές στιγμές στη ζωή τους. Πάρτε λοιπόν το χρόνο να τους γνωρίσετε πραγματικά, όσο μπορείτε ακόμα.

18. Ταμείο έκτακτης ανάγκης σε 12 μήνες.
Θα είστε ευγνώμονες στον εαυτό σας αν αποταμιεύσετε κάποια επιπλέον μετρητά στην τράπεζα. Η μητρότητα είναι γεμάτη με έξοδα-έκπληξη.

19. Πηγαίνετε κάμπινγκ.
Επιστρέψτε στη φύση με τον ύπνο σε μια σκηνή και να δημιουργήσετε τη δική σας φωτιά. Τα μωρά και απομακρυσμένες περιοχές στη φύση δεν ταιριάζουν

20. Φορέστε τα ακριβά ρούχα σας όσο το δυνατόν συχνότερα.
Δεν μπορείς να έχεις ένα μωρό χωρίς πολλούς λεκέδες. Φορέστε τα μεταξωτά σας τώρα, πριν αρχίσουν οι λεκέδες από φρουτόκρεμες.

21. Διαλέξτε ένα χόμπι.
Έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο τώρα. Μάθετε σκι, snowboard, ζωγραφική, χορό, κιθάρα ή συλλέξτε γραμματόσημα.

22. Διακοσμήστε το υπνοδωμάτιο σας, πριν γίνει μωρουδιακό.
Σκεφτείτε το σαν το απόλυτο playroom σας. Μετατρέψτε το εφεδρικό δωμάτιο σε ένα στούντιο για γιόγκα ή σε ένα δωμάτιο για χειροτεχνίες. Προλαβαίνετε να το χαρείτε.

23. Κάντε μια λίστα με όλα τα εστιατόρια και μπαρ που θέλετε να πάτε.
Μπαρ και trendy εστιατόρια δεν είναι baby–friendly και οι baby sittersκοστίζουν. Διασκεδάστε τώρα, λοιπόν.

24. Απολαύστε κάθε λεπτό της μοναξιάς σας.
Ειδικά στο μπάνιο (πιστέψτε μας).

gamos.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024