Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα 3 πρόσωπα μιας «παράνομης» σχέσης με παντρεμένο

Τα 3 πρόσωπα μιας «παράνομης» σχέσης με παντρεμένο

...

Η απιστία είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στις ερωτικές σχέσεις και είναι ψέματα αν ισχυριστεί κάποιος ότι ποτέ δεν τον έχει απασχολήσει κάτι τέτοιο, ότι ποτέ δεν απατήθηκε, ποτέ δεν απάτησε ή ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να απατήσει.Όπως μάλλον σπάνιο είναι να μην έχουμε μπλέξει σε ερωτικές ιστορίες με… βαθμό δυσκολίας: απόσταση, διαφορά ηλικίας, πρώην φίλος φίλης μας, ο διευθυντής μας… Μέσα σε αυτήν την κατηγορία –που βεβαίως περικλείει και την συνθήκη απιστία –είναι και ο δεσμός με έναν παντρεμένο. Δεν είμαι εγώ αυτή που θα πω ότι το στεφάνι είναι αυτό που αυξάνει την ηθική υπόσταση της απιστίας ή του λάθους. Δεν είναι λιγότερο ένοχος ο μη παντρεμένος που βρίσκεται όμως σε σχέση ούτε λιγότερο αθώα όποια ξεκινά σχέση με έναν άντρα που δεν είναι παντρεμένος αλλά… απλά έχει μια σχέση.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο παράνομος δεσμός με έναν παντρεμένο έχει μια πολυπλοκότητα, έναν άλλον πιο σύνθετο τρόπο διαχείρισης του. Από συζητήσεις όλα αυτά τα χρόνια με φίλες και γνωστές έχω καταλήξει σε τρεις βασικές κατηγορίες-περιπτώσεις που μπορεί ένας τέτοιος δεσμός να λειτουργήσει ή να μας κρατήσει πίσω συναισθηματικά.

*«Ναι, αγάπη μου… Θέλω τόσο να χωρίσω να είμαστε μαζί»

Αυτός ποτέ δεν σου έκρυψε ότι είναι παντρεμένος –και γιατί άλλωστε; Εσύ το δέχθηκες –σαφώς γιατί ήλπιζες. Εκείνος σου φέρεται άψογα, στοργικά, ανθρώπινα, ερωτικά, παθιασμένα. Εσύ άλλο τόσο αναθαρρείς. Εκείνος ορκίζεται ότι δεν αντέχει άλλο και ότι μόλις τελειώσουν με κάποια οικονομικά θέματα –ή όταν ο γιος του πάει φαντάρος! –θα βάλει μπρος το διαζύγιο για να ζήσετε ελεύθεροι τον έρωτα σας. Εσύ τον πιστεύεις και ελπίζεις, σχεδιάζεις, οργανώνεις την ζωή σου πάνω σε αυτές τις… προγαμήλιες υποσχέσεις. Τα χρόνια περνούν, μια χωρίζετε, τον διώχνεις και δεν θες να τον ξαναδείς και μια ξανασμίγετε. Και τα χρόνια συνεχίζουν να περνούν και η ζωή σας σε μια λούπα με κανένα τέλος, με καμία εξέλιξη.
Ο άνδρας που θέλει να χωρίσει, χωρίζει. Δεν τον σταματούν Εκκαθαριστικές Δηλώσεις ΦΠΑ και απολυτήρια λυκείου. Αν ένας άντρας σας θελήσει και σας αγαπήσει τόσο πολύ όσο εκείνος σας ορκίζεται θα πάρει αβίαστα την απόφαση να χωρίσει και να φτιάξει τη ζωή του μαζί σας.
Θα γίνω σκληρή και θα πω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς οι γυναίκες είμαστε που φταίμε για όλη αυτήν την κατάσταση. Εμείς δεν θέλουμε –για διαφόρους λόγους –να δούμε τα πράγματα καθαρά, να σκληρύνουμε και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για την προσωπική μας ευτυχία. Αν αυτό που ευχαριστεί κάποια –να περιμένει μια ζωή ούσα δεύτερη –τότε respect. Κανένα σχόλιο και κριτική μιας και είναι προσωπική απόφαση. Το λάθος είναι να θεωρείς ότι εκείνος σου επέβαλε αυτήν την κατάσταση και να τον κατηγορείς.
Σε αυτό το παιχνίδι είστε δυο και αν εκείνος κατάφερε να επιβάλλει τους κανόνες του, έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
**«Just sex my darling»
Οι καθαροί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς εραστές! Γνωριστήκατε τυχαία αλλά η έλξη που νιώσατε ήταν αμοιβαία και ακαταμάχητη. Το πιο σίγουρο είναι ότι έχεις και εσύ σχέση. Οι συναντήσεις σας είναι προγραμματισμένες και χρονικά περιορισμένες. Απολαμβάνετε και οι δυο τη σεξουαλική σας επαφή, ανακαλύπτετε μέσα από τον άλλον νέες πτυχές της ερωτικής σας έκφρασης, αισθάνεστε σχεδόν παραδομένοι σε αυτήν την ερωτική δίνη. Δεν υπάρχουν μηνυματάκια στην διάρκεια της ημέρας ή τηλεφωνήματα. Η επικοινωνία είναι καθαρά διεκπαιρεωτική –και μόνο ώρες γραφείου: πότε και που θα συναντηθούμε. Συνήθως μέσα σε ένα χρόνο όλο αυτό το παιχνίδι έχει λήξει –ε, μετά πάμε για σχέση! –αποτελώντας ο ένας για τον άλλον μια ωραία, πικάντικη και απαγορευμένη εμπειρία.
Η πιο hot εκδοχή της συγκεκριμένης περίπτωσης –που μπορεί έστω και αραιά να κρατήσει πάνω από ένα χρόνο –είναι η παρανομία αυτή μεταξύ οικογενειακών ή παλιών φίλων. Μια μυστική συνομωσία, ένα ομερτά που δεν σπάει με τίποτα καθώς κανέναν δεν συμφέρει η αποκάλυψη της αλήθειας.
***«Σκίρτημα ήταν και πέρασε»
Αυτό συμβαίνει συνήθως σε επαγγελματικούς χώρους. Εκεί που η επαφή είναι καθημερινή αλλά και πολύ καθώς πρέπει και «συντηρητική». Το φλερτ είναι έντονο, οι φαντασιώσεις ακόμη μεγαλύτερες, σπάνια θα γίνει το μοιραίο και συνηθέστερα όλο αυτό θα περιοριστεί σε λεκτικό ερωτικό παιχνίδι που σύντομα θα λήξει. Το κουζινάκι του γραφείου είναι το σημείο που ανταλλάσσονται χάδια, ενίοτε και φιλιά –όχι δεν γίνονται αυτά μόνο στις ταινίες, συμβαίνουν και δίπλα μας –ενώ τα mails και το chat στο fb παίρνουν φωτιά. Αλλά είναι τόσο συνειδητοποιημένες και οι δυο πλευρές που δεν αφήνονται και πολλά περιθώρια παρεκτροπών.

gamos.gr

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024