Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο 12λογος του ευτυχισμένου άντρα

Ο 12λογος του ευτυχισμένου άντρα

...

Η γυναίκα των ονείρων του, δηλαδή εσείς, είπε το «ναι». Όλα ως εδώ κύλησαν τέλεια. Από εδώ και πέρα η one and only της καρδιάς του, δηλαδή ξανά εσείς, αναλαµβάνει συνήθως και όλα τα υπόλοιπα για τη µεγάλη µέρα. Και µε αυτήν τη σκέψη ο υποψήφιος γαµπρός ξενοιάζει, αφού θεωρεί πως οι δικές του υποχρεώσεις σταµατούν στα γραφειοκρατικά που του αντιστοιχούν όσον αφορά την έκδοση της άδειας γάµου. Σωστά; Λάθος, γιατί η αποστολή του έχει µόλις αρχίσει.

Φτιάξτε του τη λίστα

Ζητήστε του να ιεραρχήσει στο – αναµφίβολα γεµάτο – πρόγραµµά του τις ετοιµασίες του γάµου που του αναλογούν. Δηλαδή:

* Να επιλέξετε µαζί τις βέρες αλλά να τις πληρώσει εκείνος. Πιθανώς να χρειαστεί να επισκεφθείτε αρκετά κοσµηµατοπωλεία µέχρι να καταλήξετε σε ένα σχέδιο που θα αρέσει και στους δυο σας.

* Να φροντίσει για το γαµπριάτικο κοστούµι του. Είτε ζητήσει τη δική σας βοήθεια είτε τη συνδροµή του αδελφού του ή κάποιου φίλου, κανένας άλλος δεν µπορεί να δοκιµάσει το γαµπριάτικο κοστούµι του αν το αγοράσει έτοιµο ή να κάνει τις πρόβες για εκείνον αν αποφασίσει να το ράψει. Γεγονός που συνεπάγεται ότι αρκετό καιρό πριν πρέπει να αρχίσει το ψάξιµο για να έχει την άνεση να καταλήξει χωρίς βιασύνη σε αυτό που τον κολακεύει περισσότερο ώστε να είναι η εµφάνισή του στο ύψος της περίστασης.

* Να βρει τη σωστή µπουτονιέρα – η οποία a propos έχει επιστρέψει δυναµικά στη µόδα – και να συνεννοηθεί εγκαίρως µε τον ανθοδέτη που έχει αναλάβει τη διακόσµηση του γάµου. Η µπουτονιέρα συνήθως αποτελείται από λουλούδια σε ίδιες αποχρώσεις µε αυτά που συνθέτουν το νυφικό µπουκέτο και παραδίδονται και τα δύο στο γαµπρό λίγη ώρα πριν από την τελετή.

* Να ετοιµάσει τη λίστα των καλεσµένων του. Ποιους γνωστούς, φίλους, συγγενείς του θα καλέσει; Θα χρειαστεί να αφιερώσει ο ίδιος λίγο χρόνο για να ετοιµάσει τη λίστα του µε τους γνωστούς που επιθυµεί να είναι κοντά του, να συζητήσει µε τους γονείς του για τους συγγενείς που θα προσκαλέσουν, εννοείται µε λεπτότητα και προσοχή για να υπάρχει µια ισορροπία στον αριθµό των καλεσµένων από τις δύο πλευρές των οικογενειών, αλλά και µ’ εσάς για τους κοινούς σας φίλους.

* Να φροντίσει για την άφιξή σας στην τελετή. Και αυτό συγκαταλέγεται στις υποχρεώσεις και τις αρµοδιότητες που αναλαµβάνει παραδοσιακά ο γαµπρός. Να φροντίσει δηλαδή για το πώς και για το ποιος θα αναλάβει τα χρέη του οδηγού ώστε να φτάσει στην εκκλησία ο ίδιος µαζί µε τους γονείς του λίγο νωρίτερα από τη δική σας άφιξη, αλλά και για εσάς και τους γονείς σας. Ακόµα, να µεριµνήσει για τη διαδικασία και να αναλάβει τα έξοδα της µετακίνησης αν το ύφος του γάµου απαιτεί να νοικιάσετε λιµουζίνα ή ένα καλογυαλισµένο κάµπριο.

* Να διαλέξει το δώρο του κουµπάρου. Ειδικά αν ο κουµπάρος είναι κολλητός φίλος του ή συγγενής του, τότε ο µέλλων σύζυγός σας γνωρίζει καλύτερα τι θα του άρεσε περισσότερο να του προσφέρετε για δώρο. Ας αναλάβει λοιπόν εκείνος το ψάξιµο και την επιλογή του δώρου, προσθέτοντας αυτή την εκκρεµότητα στη λίστα των αρµοδιοτήτων του.

* Να συνεννοηθεί µε τον dj. Η µουσική επένδυση της γαµήλιας δεξίωσης είναι απολύτως απαραίτητη. Μπορεί λοιπόν θαυµάσια ο αγαπηµένος σας να αναλάβει όλες τις διαδικασίες για το είδος της µουσικής και τις τεχνικές λεπτοµέρειες για τη µουσική κάλυψη της βραδιάς. Σίγουρα γνωρίζει τα γούστα σας ή ακόµα τα τυχόν σπέσιαλ εφέ που επιθυµείτε, όπως φωτορυθµικά, µηχανήµατα καπνού κ.λ.π.

* Να επιλέξει το φωτογράφο – εικονολήπτη. Ακόµα κι αν οι φίλοι σας προσφερθούν να αναλάβουν τη φωτογράφιση ή τη βιντεοσκόπηση του γάµου σας, θα είναι καλύτερα γι’ αυτή την ξεχωριστή µέρα να προτιµήσετε έναν επαγγελµατία φωτογράφο ώστε να έχετε εγγυηµένα ένα καλό αισθητικά και τεχνικά αποτέλεσµα. Ο ευτυχής γαµπρός µπορεί λοιπόν να αναζητήσει και να επιλέξει, βλέποντας δείγµατα δουλειάς αρκετών επαγγελµατιών φωτογράφων, εκείνον που θα εµπιστευτείτε. Εξάλλου είναι πολύ πιθανό ο αγαπηµένος σας να έχει κάποιες παραπάνω γνώσεις και να είναι σε θέση να αξιολογήσει ποιος φωτογράφος διαθέτει εξελιγµένα µηχανήµατα τελευταίας τεχνολογίας για να σας προσφέρει ένα τελικό αποτέλεσµα µε ευκρίνεια, προσεγµένη επεξεργασία αλλά και καλλιτεχνική αξία.

* Να φροντίσει την κάβα της δεξίωσης. Ένα κοµµάτι της προετοιµασίας που µάλλον θα γνωρίζει καλύτερα και θα µπορεί να διεκπεραιώσει άψογα: το welcome drink των καλεσµένων στην είσοδο στο χώρο της δεξίωσης, τη σαµπάνια µε την οποία θα σας ευχηθούν, το απαραίτητο λευκό και κόκκινο κρασί για το µενού ή τον µπουφέ ή ακόµα, αν το επιθυµείτε, να δώσει ορισµένες οδηγίες για ένα καλά οργανωµένο και εφοδιασµένο µπαρ µε οινοπνευµατώδη ποτά, κοκτέιλ και σφηνάκια.

* Να οργανώσει το ταξίδι του µέλιτος. Αν οι πολλές υποχρεώσεις δεν σας επιτρέπουν αυτό το διάστηµα να φροντίσετε και για το γαµήλιο ταξίδι, ωστόσο το επιθυµείτε διακαώς και οι δύο, µπορεί θαυµάσια εκείνος να αναλάβει εξ ολοκλήρου την οργάνωσή του – την επιλογή του ιδανικότερου µέρους, τα εισιτήρια, την ανανέωση των διαβατηρίων, την έκδοση βίζας αν είναι απαραίτητο. Ακόµα να προσθέσει και µερικές πινελιές ροµαντισµού κρατώντας, για έκπληξη, µυστικό τον προορισµό µέχρι την τελευταία στιγµή, αρκεί να µη χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιµασία από την πλευρά σας, όπως να βάλετε στη βαλίτσα χειµωνιάτικα ρούχα µέσα στο κατακαλόκαιρο.

gamos.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024