Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 αναποδιές της τελευταίας στιγμής και οι λύσεις τους

5 αναποδιές της τελευταίας στιγμής και οι λύσεις τους

Όσα δεν είχατε υπολογίσει.

Η προετοιμασία ενός γάμου πολλές φορές αναμετράται με την υπομονή και την ψυχραιμία μας. Το θέμα είναι να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία και να την απολαύσουμε.

*Πρόβλημα 1: Οι γονείς σας απαιτούν αλλαγές στις θέσεις των καλεσμένων
Η λύση: Προσπαθήστε να βρείτε την μέση λύση. Αποκλείεται οι δυο πλευρές να μην καταφέρουν να συμβιβαστούν με κάποιο πλάνο που θα τους προτείνετε. Μην αδιαφορήσετε αρχικά πιστεύοντας ότι στο τέλος θα περάσει το δικό σας. Αντίστοιχα, θα κρατήσουν και τα δικά τους μούτρα μέχρι το τέλος –πράγμα μάλλον κάπως δυσάρεστο για εσάς. Μόνο αν οι δυο πλευρές αρνούνται πεισματικά να δεχθούν ένα δίκαιο «χώρισμα» των καλεσμένων θα πρέπει να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να λήξει ο θέμα. Ζητήστε να θέσουν τις προτεραιότητες τους και κάντε τα «μαγειρέματα» σας. Δύσκολο, χρονοβόρο αλλά και ελάχιστο μπροστά στους σχετικούς ατελείωτους καβγάδες.
*Πρόβλημα 2: Ένας προμηθευτής αργεί και αργεί και αργεί –και οι μέρες περνούν
Η λύση: Αν έχετε μια κατά την άποψη σας καλή συμφωνία και επιθυμείτε να του δώσετε μια ευκαιρία, στείλτε του αρχικά κάποιο email που να του επισημαίνετε ότι οι προθεσμίες πλησιάζουν και αρχίζετε να ανησυχείτε. Αν δεν λάβετε μια ικανοποιητική απάντηση μην επιμείνετε. Το ξέρουμε ότι είναι πολύ αγχωτικό να βρείτε έναν καινούργιο αλλά σίγουρα λιγότερο από το να φτάσει η μέρα του γάμου με ελλείψεις. Συμβουλευτείτε κάποιο γνωστό σας ο οποίος να μπορεί να σας επιβεβαιώσει την ποιότητα και την υπευθυνότητα του νέου προμηθευτή-συνεργάτη. Εννοείται ότι αυτόματα θα πρέπει να ενημερώσετε για την ακύρωση της συμφωνίας ώστε να εξασφαλίσετε την επιστροφή τυχόν προκαταβολής που θα έχετε δώσει.
*Πρόβλημα 3: Ο αρχικός προϋπολογισμός σας, άγνωστό πώς, πήρε την ανιούσα με εσάς να ψάχνετε απεγνωσμένα… μεθόδους λιτότητας
Η λύση: Η αλήθεια είναι ότι αν το αντιληφθείτε αυτό τελευταία στιγμή τα πράγματα θα είναι δύσκολα καθώς οι επιλογές σας θα είναι περιορισμένες. Γι αυτό έχετε το νου σας σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας και προσπαθήστε να βρείτε πράγματα που δεν θα έχουν μεγάλη επίπτωση στην επιτυχημένη οργάνωση του γάμου σας. Το να ακυρώσετε τον dj ή τον φωτογράφο μάλλον δεν θα είναι καλή ιδέα αλλά σίγουρα θα μπορέσετε να καταφύγετε σε άλλες λιγότερο δαπανηρές επιλογές: από την κορδέλα της πρόσκλησης μέχρι το πόσο περίτεχνο σχέδιο θα έχει το βιβλίο των ευχών και πόσο πυροτεχνήματα θα πέσουν με την είσοδο σας στο χώρο.
*Πρόβλημα 4: Ανεπιθύμητος, πρώην φίλος
Η λύση: Η αλήθεια είναι οι ανθρώπινες σχέσεις κρέμονται από ένα λεπτό σχοινί το οποίο εύκολα μπορεί να κοπεί και όλα να χαθούν. Επιπλέον, συνηθίζεται τις προσκλήσεις να τις στέλνουμε αρκετά πιο νωρίς από την προγραμματισμένη ημερομηνία του γάμου. Αν με κάποιον από τους φίλους ή τους συγγενείς στο ενδιάμεσο διάστημα τσακωθείτε και σαφώς δεν έχετε καμία διάθεση να συμφιλιωθείτε πολύ απλά στείλτε ένα ευγενικό μήνυμα που θα ανακοινώνει την επιθυμία σας της μη παρουσίασης του στο γάμο σας. Μην περιμένετε να δείτε αν θα το καταλάβει από μόνος του γιατί καμιά φορά οι άνθρωποι είναι όλο εκπλήξεις και στην προκειμένη περίπτωση θα είναι μάλλον δυσάρεστη κατάσταση. Θα χρεωθείτε και στο catering επιπλέον άτομα χωρίς λόγο. Αν από την άλλη, οι σχέση σας απλά πέρασε μια μικρή δοκιμασία, αν σημειώθηκε μια κάποια ένταση σκεφτείτε το πολύ σοβαρά πριν ακυρώσετε την πρόσκληση σας. Ο γάμος σας, αυτό το κλίμα χαράς μπορεί πραγματικά να αποτελέσει ευκαιρία να αναθερμανθούν οι σχέσεις σας. Βρείτε, όμως, ένα τρόπο να επικοινωνήσετε στον ίδιο αυτήν την επιθυμία σας –στέλνοντας ο ίδιος ένα μήνυμα ή κάνοντας ένα τηλεφώνημα για επιβεβαίωση.
*Πρόβλημα 5: Τελικά, οι έξυπνες αγορές σας που κάνατε πριν 5 μήνες τώρα δεν σας φαίνονται και τόσο του γούστου σας
Η λύση: Καταρχάς, ψυχραιμία. Δεν μπορεί όλα όσα επιλέξατε να είναι τόσο λάθος ή τόσο κακόγουστα. Το να τα αντικαταστήσετε όλα θα είναι μια βεβιασμένη κίνηση που μόνο να τινάξει το budget σας στον αέρα θα καταφέρει. Βάλτε τα όλα κάτω, συμβουλευτείτε κάποια φίλη που εκτιμάτε το γούστο της και συζητήστε μαζί της με ηρεμία τι μπορείτε να αλλάξετε ώστε να αναδείξετε αμέσως το στυλ του γάμου σας χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε νέα έρευνα αγοράς. Μην ξεχνάτε ότι πλέον υπάρχουν και sites μέσα από τα οποία μπορείτε να πουλήσετε πράγματα που δεν επιθυμείτε πλέον, έτσι ώστε να καταφέρετε να σώσετε κάτι από τα σπασμένα.

gamos.gr

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024