Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα dos & don’ts της σωστής κουμπαριάς

Τα dos & don’ts της σωστής κουμπαριάς

Μία από τις σημαντικότερες αποφάσειςπου πρέπει να πάρετε, είναι ποιο θα είναι το πρόσωπο που σας παντρέψει. Απόφαση που πρέπει να πάρετε από κοινού με το έτερον σας ήμισυ διαλέγοντας ένα άτομο που να αγαπάτε, να εκτιμάτε και να έχετε πολύ καλή σχέση μαζί του. Η λέξη κουμπάρος άλλωστε έχει τη ρίζα της στη ιταλική […]

Μία από τις σημαντικότερες αποφάσειςπου πρέπει να πάρετε, είναι ποιο θα είναι το πρόσωπο που σας παντρέψει. Απόφαση που πρέπει να πάρετε από κοινού με το έτερον σας ήμισυ διαλέγοντας ένα άτομο που να αγαπάτε, να εκτιμάτε και να έχετε πολύ καλή σχέση μαζί του. Η λέξη κουμπάρος άλλωστε έχει τη ρίζα της στη ιταλική λέξη compare, δηλαδή έμπιστος φίλος. Πολλές φορές όμως, προέρχεται απότο οικογενειακό ή το επαγγελματικό περιβάλλον του ζευγαριού.Είναι κρίσιμο λοιπόν, να διατηρηθούν οι ισορροπίες και να μην αφεθούν στην τύχη τα λεπτά ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις με ένα (ή δύο) σημαντικά πρόσωπα για σας. Σας δίνουμε μερικές συμβουλές, πώς να ελιχθείτε σε πιθανές αμήχανες καταστάσεις και να μην χαλάσει η αρμονία στις σχέσεις σας.

  1. Ήρθε η στιγμή να σκεφτείτε σοβαρά ποιο θα είναι αυτό το τιμώμενο πρόσωπο. Πάρτε την απόφασή σας, με ηρεμία, χωρίς επιπολαιότητες και μαζί με τον σύντροφό σας. Αν θέλετε, βέβαια, ο καθένας από τη μεριά σας να επισημοποιήσετε με κουμπαριά τη σχέση με τους κολλητούς σας, είναι καλή ιδέα κι αρκετά διαδεδομένη, να έχετε δύο κουμπάρους. Σημασία έχει να είναι αγαπητά πρόσωπα και να έχετε μια όμορφη σχέση μαζί τους, επειδή θα σφραγίσουν με την παρουσία τους την πιο όμορφη ημέρα σας.
  2. Όταν κατασταλάξετε για το ποιος ή ποια θα είναι, μην καθυστερήσετε να το προτείνετε. Ειδικά αν δεχτεί, χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο για διαδικαστικά και οικονομικά θέματα.
  3. Πρέπει από την αρχή να συζητήσετε και οι τρεις σας, ό,τι αφορά στον γάμο και κυρίως το τι θα αναλάβει να βγάλει σε πέρας. Μην προσθέτετε αργότερα στον προϋπολογισμό, ούτε στα καθήκοντα που έχει, όλο και κάτι καινούργιο γιατί όπως ξέρετε, οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους.
  4. Όσον αφορά τα στέφανα, είναι μια σημαντική υποχρέωση του ανθρώπου που θα σας στεφανώσει. Η αγορά τους είναι ευθύνη του, αλλά ζητήστε με όμορφο τρόπο να σας υπολογίσει στην επιλογή, για να έχετε τον τελικό λόγο, αφού όμως πρώτα έχετε ξεκαθαρίσει το ποσό που μπορεί να διαθέσει.
  5. Αν έχει τη διάθεση και το χρήμα, να καλύψει οικονομικά τον ανθοστολισμό, λογικό θα είναι να θελήσει να πει την άποψή του για εκείνα που πρόκειται να πληρώσει. Αν τα γούστα σας διαφέρουν, πράγμα πολύ πιθανό, συμβιβαστείτε κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις.
  6. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε από τον κουμπάρο σας, να σας ενημερώσει για το πόσους καλεσμένους θέλει στον γάμο, για να υπολογίστε τα προσκλητήρια, τις μπομπονιέρες και πόσους στην δεξίωση.
  7. Λογικό είναι να θέλετε όποιος έχει τελικά αυτό το ρόλο, να είναι καλοντυμένος. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή για να μην πληγώσετε συναισθήματα κι εγωισμούς, προσπαθώντας να καθοδηγήσετε ντύσιμο και χτένισμα, της φίλης ή του φίλου σας. Κι εκείνοι θέλουν να δείχνουν στα καλύτερά τους, πιστέψτε μας. Οπότε ή θα εμπιστευτείτε το γούστο τους, ή μπορείτε να προτείνετε -αλλά όχι να επιβάλετε- κάτι που θα σας άρεσε πάνω τους. Τα φώτα έτσι κι αλλιώς θα είναι στραμμένα σε εσάς.

gamos.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024