Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
8+1 tips για έναν γάμο με πολλούς καλεσμένους

8+1 tips για έναν γάμο με πολλούς καλεσμένους

Αν και τώρα τελευταία ο αριθμός των καλεσμένων – λόγω περιορισμένου budget – όλο και περιορίζεται, εντούτοις ορισμένοι επιμένουν στους ανοιχτούς γάμους επιθυμώντας να μοιραστούν τη χαρά τους με όλους τους φίλους και τους συγγενείς. Πέρα από το ευχάριστο του γεγονότος όμως, μια δεξίωση με πάνω από 200 καλεσμένους χρήζει ιδιαίτερης οργανωτικής προσοχής. Σας παραθέτουμε […]

Αν και τώρα τελευταία ο αριθμός των καλεσμένων – λόγω περιορισμένου budget – όλο και περιορίζεται, εντούτοις ορισμένοι επιμένουν στους ανοιχτούς γάμους επιθυμώντας να μοιραστούν τη χαρά τους με όλους τους φίλους και τους συγγενείς. Πέρα από το ευχάριστο του γεγονότος όμως, μια δεξίωση με πάνω από 200 καλεσμένους χρήζει ιδιαίτερης οργανωτικής προσοχής.

Σας παραθέτουμε ορισμένα βασικά σημεία:

*Προτιμήστε ένα κτήμα με εκκλησία όπου μπορεί να τελεστεί τα Μυστήριο και η δεξίωση ώστε να απαλλάξετε τους τόσους καλεσμένους από το παρκάρισμα- ξεπαρκάρισμα και ξαναπαρκάρισμα.

*Φροντίστε το μενού να έχει γευστικές και “mainstream” επιλογές ώστε να καλύψετε τα γούστα τόσων ανθρώπων και με ένα λογικό budget. Τα περίεργα, gourmet εδέσματα είναι αμφίβολο κατά πόσο θα διατηρήσουν τη γεύση τους σε μεγάλες ποσότητες και επιπλέον το κόστος είναι πολύ πιθανό ότι θα ανέβει.

*Καλό θα ήταν ο χώρος δεξίωσης να μια γωνιά αφιερωμένη στα παιδιά ώστε να μπορέσετε να οργανώσετε καλύτερα τα τραπέζια αλλά και να μην «στριμώχνονται» τα παιδιά με όλους τους ενήλικες.

Χαλαρώστε. Σε έναν ανοιχτό γάμος είναι αναμενόμενο να προκύψουν και καθυστερήσεις και μικρές αναποδιές

*Προνοήστε για μια εκκλησία που θα μπορέσει να φιλοξενήσει όλους τους καλεσμένους σας – ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες – ή μια εκκλησία με μεγάλο προαύλιο χώρο – κατά τους πιο θερμούς μήνες – ώστε όλοι να μπορούν να παρακολουθήσουν το Μυστήριο.

*Πρακτικό θα ήταν να επιλέξεις ένα νυφικό με κάπως διακριτικό σχεδιασμό και όχι υπερβολικά φουρό και μεγάλες ουρές καθώς η κίνηση σας ανάμεσα στα τόσα τραπέζια θα πρέπει να έχει μια κάποια ευελιξία.
*Για ακόμη πιο γρήγορη εξυπηρέτηση, εκτός από τον υπεύθυνο του χώρου που θα βοηθάει τους καλεσμένους σας να βρουν τις θέσεις, θα ήταν καλό να έχετε και ένα πίνακα με τα ονόματα σε αλφαβητική σειρά και τον αριθμό του τραπεζιού ώστε ο κόσμος να μοιράζεται και να μην δημιουργούνται ουρές.

*Συζητήστε με τους υπεύθυνους του catering το ενδεχόμενο να «στήσουν» περισσότερους από δυο πάγκους-μπουφέ ώστε οι καλεσμένοι να μην περιμένουν πολλή ώρα για να εξυπηρετηθούν και να ολοκληρώσουν το δείπνο τους – να ξεκινήσουν και οι χοροί! Το ίδιο ισχύει και για τους bartenders που θα έχετε, καθώς ενας αποκλείεται να προλάβει να εξυπηρετεί τον κόσμο.

*Αποφύγετε να μοιράσετε τις μπομπονιέρες έξω από τη εκκλησία γιατί θα αναγκάσετε τους καλεσμένους να περιμένουν στην ουρά πολλή ώρα. Καλύτερα να τις έχετε ήδη μοιρασμένες στα τραπέζια.

*Χαλαρώστε. Αφού αποφασίσατε έναν ανοιχτό γάμο είναι αναμενόμενο να προκύψουν και καθυστερήσεις και μικρές αναποδιές. ΜΗΝ αφήσετε τίποτα να χαλάσει το κέφι σας. Όλοι θα είναι για τη χαρά σας και σίγουρα θα περάσουν καλά.

gamos.gr

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024