Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
6 τρόποι να αντιμετωπίσεις τις παραξενιές της μητέρας σου

6 τρόποι να αντιμετωπίσεις τις παραξενιές της μητέρας σου

...

Ενδεχομένως να μην είναι οι ωραιότερες ημέρες της ζωής σου εκείνες που θα μοιραστείς τοweddingplanningμαζί της και όχι γιατί δεν είστε αγαπημένες, αλλά ίσως έρθουν στο προσκήνιο πτυχές του χαρακτήρα της που δεν είχες αντιμετωπίσει ξανά. Για να είσαι πιο προετοιμασμένη, σου παρουσιάζουμε 6 πιθανές περιπτώσεις που μπορεί η μητέρα σου να σε εκπλήξει!

1. Η εξουσιαστική

Θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και τον τελευταίο λόγο σε κάθε πτυχή της οργάνωσης: Από το χτένισμά σου και το κοστούμι του αρραβωνιαστικού σου μέχρι την επιλογή του τραγουδιού του πρώτου χορού. Σχεδόν δίνει την εντύπωση πώς παντρεύεται εκείνη και όχι εσύ. Μπορεί να αισθάνεται πώς έχει το δικαίωμα, επειδή συμβάλλει οικονομικά ή ίσως να προκύπτει μια τέτοια συμπεριφορά χωρίς και εκείνη να μπορεί να το ελέγξει.

Πώς αντιμετωπίζεται:Eξήγησέ της πως ενώ εκτιμάς τη γνώμη της (ή ότι είσαι ευγνώμων για την οικονομική υποστήριξή της) ο γάμος αφορά εσένα και τον αρραβωνιαστικό σου και ενώ θέλεις να είναι ευτυχισμένη δεν μπορούν να πραγματοποιούνται όλες οι επιθυμίες της. Διάλεξε έναν-δυο τομείς για να τους οργανώσει και άφησέ την να κάνει εκείνη τις επιλογές. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα έχει να ασχοληθεί με κάτι χρήσιμο και έτσι θα μπορέσεις να επικεντρωθείς σε πιο προσωπικές αποφάσεις, όπως το χτένισμα σου.

2. Το κέντρο της προσοχής

Ο γάμος δεν αφορά εσένα, αλλά εκείνη. Το φόρεμά της είναι πιο σημαντικό από το δικό σου και θέλει τον makeupartistνα μείνει δίπλα της όλη τη νύχτα για να βεβαιωθεί ότι θα δείχνει συνεχώς τέλεια.

Πώς αντιμετωπίζεται: Η ειλικρίνεια είναι η λύση. Πες της ότι αισθάνεσαι πληγωμένη από την στάση της και πιθανότατα θα υποχωρήσει ή τουλάχιστον λίγο. Αν αισθάνεσαι πως το να της μιλήσεις για την εγωκεντρική της συμπεριφορά θα την ενοχλήσει, ζήτησε από κάποια στενή της φίλη να παρέμβει ως ουδέτερος μεσολαβητής.

3. Η απαθής


Αυτή η μαμά είναι ευχαριστημένη με κάθε απόφαση που παίρνεις. Είναι μαζί σου για τη βόλτα, αλλά δεν εκφράζει τη γνώμη της ούτε ενθουσιάζεται όταν κάποια από τις εκκρεμότητες σας τακτοποιείται.

Πώς αντιμετωπίζεται: Επειδή δεν ασπάζεται τις ανησυχίες σου περί διαφοράς κρεμ και μπεζ υφασμάτων δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται. Δεν είναι ότι δεν είναι ενθουσιασμένη για σένα, αλλά μάλλον πιστεύει ότι θα πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Ζήτησε καλύτερα συμβουλές από άλλους στενούς φίλους και την οικογένεια και μην την πιέσεις, ειδικά αν συμπεριφέρεται έτσι πάντα και αυτό είναι στοιχείο του χαρακτήρα της.

Αν λέει κάτι όπως, «αν εσύ είσαι ευχαριστημένη» θα ξέρεις ότι προφανώς δεν είναι απόλυτα ειλικρινής. Εξήγησέ της ότι εκτιμάς τη γνώμη της και η ειλικρίνεια είναι ευπρόσδεκτη

4. Η φαινομενικά απαθής

Αυτή η μαμά φαίνεται σαν να μην ενδιαφέρεται για το σχεδιασμό του γάμου μέχρι να γίνει κάτι επίσημα. Τότε είναι που θα πει κάτι όπως «εγώ ποτέ δεν θα έβαζα ένα φύλλο φτέρης σε ένα μπουκέτο» ή ενώ μπορεί να συμφωνεί αρχικά με τις επιλογές σου στη συνέχεια να γκρινιάζει στην θεία σου πώς θα είχε κάνει εκείνη τα πράγματα διαφορετικά.

Πώς αντιμετωπίζεται: Αυτή είναι μια δύσκολη περίπτωση. Ο καλύτερος τρόπος είναι να την καλείς μαζί στις διαδικασίες προγραμματισμού. Αν λέει κάτι όπως, «αν εσύ είσαι ευχαριστημένη» θα ξέρεις ότι προφανώς δεν είναι απόλυτα ειλικρινής. Εξήγησέ της ότι εκτιμάς τη γνώμη της και η ειλικρίνεια είναι ευπρόσδεκτη.

5. Η οικονόμος

Ορισμένοι άνθρωποι απλώς γεννιούνται με το γονίδιο της οικονομίας, ακόμη και αν έχουν χρήματα να ξοδέψουν. Και εσύ πάντα θαύμαζες το πώς κατάφερνε πάντα να εξοικονομεί χρήματα και να έχει γεμάτο το πορτοφόλι της, μέχρι που πρότεινε να κάνεις οικονομία στη διακόσμηση.

Πώς αντιμετωπίζεται: Αναστενάζει κάθε φορά που ρίχνεις μια ακόμη ματιά σε κάτι που κοστίζει λίγο παραπάνω; Το κλειδί για τη διατήρηση της καλής σας σχέσης είναι να εξηγείς την αξία των αγορών αυτών. Προσκάλεσέ την σε μια γευσιγνωσία στην εταιρίαcateringκαι έτσι θα μπορέσει να εκτιμήσει τα καναπεδάκια με καπνιστό σολομό.

6. Η σπάταλη

Όπου γάμος και χαρά, η μαμά σου πρώτη και για τον τέλειο γάμο –που στην περίπτωση αυτή είναι ο δικός σου–, δεν έχει σημασία το κόστος.

Πώς αντιμετωπίζεται: Αν και αυτό το είδος της μαμά ακούγεται ονειρικό, να είσαι έτοιμη να περιορίσεις τον ενθουσιασμό της, πριν σε χρεοκοπήσει. Το ότι θέλει το καλύτερο για σένα είναι πάρα πολύ ωραίο, αλλά θα πρέπει, επίσης να είναι ορθολογίστρια και να συγκρατεί και εσένα καμιά φορά. Ενημέρωσέ την, ότι οι υπερβολικές δαπάνες σε αγχώνουν και δεν ταιριάζουν με τη φιλοσοφία σας ως ζευγάρι. Αν την πιάνει μανία να ξοδέψει κάπου, αφήστε την να ασχοληθεί με πράγματα που έχουν σημασία, όπως έναν καταπληκτικό φωτογράφο και όχι ένα μπαρ με χαβιάρι.

gamos.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024