Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ταξίδι στο γάμο μας με Virtual Reality είναι πλέον πραγματικότητα

Το ταξίδι στο γάμο μας με Virtual Reality είναι πλέον πραγματικότητα

...

«Καθώς αρχίσαμε να οργανώνουμε το γάμο μας, αποφασίσαμε πως χρειαζόμασταν κάτι που θα μπορούσε πραγματικά να αιχμαλωτίσει τα πάντα, με έναν τρόπο που θα μας επιτρέπει να απολαύσουμε κάθε λεπτό του ξανά και ξανά», λένε ο Nτάνιελ και η Ιλάνα που παντρεύτηκαν φέτος στη Γουατεμάλα. «Η γυναίκα μου έχει παρακολουθήσει μέχρι σήμερα το βίντεο πολλές φορές και κάθε φορά δακρύζει από συγκίνηση. Υπάρχει πάντα κάτι που δεν είχαμε προσέξει. Υπάρχουν λεπτομέρειες που είχαν περάσει απαρατήρητες, επειδή ήμασταν απορροφημένοι και προσηλωμένοι στη στιγμή. Αισθάνεσαι σαν να είναι μια εντελώς νέα ημέρα κάθε φορά που βρίσκεσαι στο εικονικό περιβάλλον», δήλωσε ο Ντάνιελ.

Αρκετοί νεόνυμφοι έχουν «ξαναζήσει» το γάμο τους, αξιοποιώντας την virtual reality τεχνολογία. Η εταιρεία YouVisit αναλαμβάνει να συλλάβει πλάνα 360 μοιρών και να τα μετατρέψει σε ένα εικονικό περιβάλλον όπου μεταφέρεται το ζευγάρι.

Ομάδα επαγγελματιών που παρακολουθούν το γάμο, τοποθετούν κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία. Στη συνέχεια η YouVisit ενώνει τις λήψεις, δημιουργεί το βίντεο και το αναρτεί στο internet, έτσι ώστε το ζευγάρι να μπορέσει να το μοιραστεί με οποιονδήποτε έχει πρόσβαση σε υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή ακόμα καλύτερα, γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

«Το να αιχμαλωτίζονται οι προσωπικές στιγμές των ζευγαριών σε Virtual Reality, είναι μια τάση που έχει αυξηθεί εντυπωσιακά», δήλωσε ο συνιδρυτής της YouVisit, Abi Mandelbaum στο CNNMoney. «Ως ένα απόλυτα καθηλωτικό μέσο, το Virtual Reality έχει τη δυνατότητα να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που διηγούμαστε ιστορίες, τόσο σε εταιρικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο».

Το YouVisit έχει δημιουργήσει πάνω από 1.000 διαδραστικές εμπειρίες VR. Από γάμους και μουσικά φεστιβάλ μέχρι θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές και εταιρικές εκδηλώσεις. Η προσαρμοσμένη μαγνητοσκόπηση VR είναι αρκετά ακριβή -ένα πακέτο YouVisit ξεκινά από 10.000 δολάρια- αλλά η εταιρεία προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα της, που ονομάζεται Experience Builder. Εκεί, επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν τις δικές τους εμπειρίες VR με τη μεταφόρτωση βίντεο 360 μοιρών και φωτογραφίες.

Για τη συνολική διαδικασία της εμπειρίας γάμου VR, του Nτάνιελ και της Ιλάνα, χρειάστηκαν περίπου 2- 3 μήνες. Μέχρι σήμερα έχουν δείξει το βίντεο σε φίλους και μέλη της οικογένειας που δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψουν μέχρι τη Γουατεμάλα και να παρευρεθούν στο γάμο. Το ζευγάρι θέλει επίσης να το δείξει στα παιδιά, που κάποτε ελπίζει να αποκτήσει.

Η σύλληψη του γάμου με εικονική πραγματικότητα μπορεί να μην είναι στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων ενός ζευγαριού, ειδικά όταν πρόκειται για περιορισμένο προϋπολογισμό, αλλά ο Ντάνιελ εξηγεί: «Για εμάς, αυτή η επιλογή δεν ήταν απλά μια εμμονή για την τεχνολογία, αλλά η επιθυμία μας στο να απαθανατίσουμε με τον πιο ζωντανό τρόπο τρόπο την μαγική ημέρα στη Γουατεμάλα και να ξαναβιώνουμε εκείνη την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα όποτε επιθυμούμε».

Δείτε εδώ το βίντεο του γάμου και να ζήστε κι εσείς την VR εμπειρία

gamos.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024