Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
4 λόγοι για να επιλέξεις έναν επαγγελματία φωτογράφο και όχι τα κινητά των καλεσμένων

4 λόγοι για να επιλέξεις έναν επαγγελματία φωτογράφο και όχι τα κινητά των καλεσμένων

...

Όταν πρόκειται για ένα ιδιαίτερο γεγονός δεν θέλετε να είναι ο οποιοσδήποτε πίσω από το φακό αλλά έναν έμπειρο επαγγελματία. Γιατί; Εχουμε τουλάχιστον 4 επιχειρήματα:

1
Δημιουργώντας ένα όμορφο καρέ με κολακευτικές γωνίες, σωστό φωτισμό και σωστές αποχρώσεις στο δέρμα μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά χρειάζεται χρόνια πρακτική και μεγάλη εμπειρία. Ενας πραγματικός επαγγελματίας έχει λάβει αμέτρητες φωτογραφίες σε μια σειρά με διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και καιρού, ποικίλα τοπία και δεκάδες δυσκολίες και περιορισμούς κάθε φορά. Παρ΄ όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι σε θέση να παραδώσει ένα συνεκτικό σύνολο φωτογραφιών που θα κρατήσουν ζωντανές στη μνήμη μας τις στιγμές εκείνης της ημέρας.

2
Μια κοινή παρανόηση σχετικά με τη φωτογραφία είναι ότι το αποτέλεσμα μιας εικόνας υπαγορεύεται από την ποιότητα και το κόστος του εξοπλισμού λήψης της. Στην πραγματικότητα αν δώσετε σε έναν έμπειρο φωτογράφο μια pinhole κάμερα και σε έναν ερασιτέχνη μια ακριβή ψηφιακή μηχανή, οι πιθανότητες είναι ότι ο έμπειρος φωτογράφος θα παράγει πιο καλλιτεχνικές και ευχάριστες εικόνες από τον ερασιτέχνη. Το μάτι ενός έμπειρου φωτογράφου που θα διακρίνει τις σωστές γωνίες, θα αντιληφθεί το φως και θα δημιουργήσει ένα έργο τέχνης, πάει πολύ μακρύτερα από το πόσο ιδιαίτερος ήταν ο εξοπλισμός του.

3
Όταν προσλαμβάνετε έναν επαγγελματία φωτογράφο, δεν προσλαμβάνετε έναν τεχνικό αλλά έναν καλλιτέχνη! Η φωτογραφία μπορεί να γίνει αρκετά τεχνική, αλλά στο τέλος πρόκειται για μια μορφή τέχνης. Όταν βλέπετε τις φωτογραφίες ενός φωτογράφου στο internet ή κατά τη διάρκεια μιας προσωπικής συνάντησης, πολύ πιθανόν να εντυπωσιαστείτε από το ιδιαίτερο στυλ του, για το οποίο έχουν χρειαστεί πολλά χρόνια πρακτικής, πειραματισμού και σκληρής εργασίας για να τελειοποιηθεί.

4
Ένας πραγματικά έμπειρος επαγγελματίας ξέρει ότι φωτογραφίζοντας ένα μοναδικό γεγονός δεν πρόκειται μόνο για τη λήψη φωτογραφιών. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία. Το να γίνουν οι σωστές ερωτήσεις κατά την αρχική συνάντηση του ζευγαριού με τον φωτογράφο και να βεβαιωθούν και οι δύο πλευρές ότι έχουν κοινό κώδικα επικοινωνίας και κοινή ματιά είναι το ίδιο σημαντικό όσο με τις τεχνικές δεξιότητες που υπάρχουν πίσω από το φακό. Επιπλέον, ένας μεγάλος φωτογράφος έχει αρκετή εμπειρία με την εσωτερική διακόσμηση. Μπορεί να τραβάει φωτογραφίες και να έχει παράλληλα στο νου του το τελικό προϊόν, είτε αυτό είναι ένας μεγάλος καμβάς που θα διακοσμήσει το τοίχο του σαλονιού σας, είτε ένα χειροποίητο ψηφιακό άλμπουμ που θα το απολαμβάνετε μαζί με τους καλεσμένους στο σπίτι σας.

Ο επαγγελματίας φωτογράφος μπορεί να κατανοήσει ότι ο κάθε πελάτης έχει διαφορετικούς στόχους για τις φωτογραφίεςτου και είναι σε θέση να προσαρμόσει τη διαδικασία εξυπηρέτησης και το αποτέλεσμαστις απαιτήσεις των πελατών του.


Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον φωτογράφοΣτέφανος Καραούλη

gamos.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024