Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλεσμένη: Διαγωγή κοσμιοτάτη

Καλεσμένη: Διαγωγή κοσμιοτάτη

Οι υποχρεώσεις σας ως καλεσµένη σε γάµο ξεκινούν µόλις το προσκλητήριο φτάσει στα χέρια σας, δηλαδή πολύ πριν πατήσετε το πόδι σας στην εκκλησία. Με τα αρχικά R.S.V.P. -συνηθισµένο υστερόγραφο των γαµήλιων προσκλήσεων-, τα οποία απαντούν στη γαλλική φράση Répondez S’ il Vous Plait, δηλαδή «παρακαλώ, απαντήστε», η βίβλος των καλών τρόπων προσδιορίζει την πρώτη […]

Οι υποχρεώσεις σας ως καλεσµένη σε γάµο ξεκινούν µόλις το προσκλητήριο φτάσει στα χέρια σας, δηλαδή πολύ πριν πατήσετε το πόδι σας στην εκκλησία. Με τα αρχικά R.S.V.P. -συνηθισµένο υστερόγραφο των γαµήλιων προσκλήσεων-, τα οποία απαντούν στη γαλλική φράση Répondez S’ il Vous Plait, δηλαδή «παρακαλώ, απαντήστε», η βίβλος των καλών τρόπων προσδιορίζει την πρώτη κίνηση: να απαντήσετε µέσα σε ορισµένο χρονικό διάστηµα αν αποδέχεστε ή όχι την πρόσκληση. Αν επιβεβαιώσετε ότι θα τιµήσετε το ζευγάρι µε την παρουσία σας καλό είναι να το κάνετε, εκτός κι αν την τελευταία στιγµή προκύψει πραγµατικά έκτακτη ανάγκη. Μην ξεχνάτε ότι οι άνθρωποι που σας καλούν θα ξοδέψουν αρκετά χρήµατα για να σας περιποιηθούν. Επίσης είναι απαράδεκτο να εµφανιστείτε µόνο στη δεξίωση και όχι στην εκκλησία. Ο γάµος είναι η ένωση δύο ανθρώπων και όχι ένα πάρτι στο οποίο θα φάτε και θα πιείτε δωρεάν.
Το δώρο
Ακόµα κι αν ενηµερώσετε το ζευγάρι πως δεν θα παρευρεθείτε στο µυστήριο, θα πρέπει να στείλετε το δώρο σας. Αναζητήστε την απάντηση στο πού και το πώς στο προσκλητήριο. Αν αναφέρει λίστα γάµου, τα πράγµατα είναι πολύ απλά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση τα µετρητά είναι συνήθως ευπρόσδεκτα. Η λύση βρίσκεται και πάλι στο προσκλητήριο: µήπως αναγράφει αριθµό τραπεζικού λογαριασµού; Αν ναι, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Αλλιώς ζητήστε διευκρινίσεις από το ίδιο το ζευγάρι ή κάποιον από το οικογενειακό ή το φιλικό του περιβάλλον. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση φροντίστε να στείλετε το δώρο σας στο σπίτι τουλάχιστον δύο ηµέρες πριν ή µετά την τελετή, καθώς το να το φέρετε στην εκκλησία πιθανότατα θα δηµιουργήσει θέµα χώρου και πρόβληµα µεταφοράς. Το ποσό που θα διαθέσετε για το δώρο το ορίζετε εσείς. Όµως να ξέρετε ότι όσο µεγαλύτερη οικειότητα έχετε µε το ζευγάρι τόσο αυξάνεται το χρηµατικό ποσό που θα διαθέσετε είτε σε µετρητά είτε σε είδος.
Ο συνοδός
Το αν µπορείτε να φέρετε κάποιον συνήθως είναι εµφανές από το γεγονός ότι η πρόσκληση αναφέρεται σε ένα ή δύο άτοµα και καλό θα είναι να µη φέρετε µαζί σας κάποιον χωρίς να έχετε ενηµερώσει εγκαίρως το ζευγάρι. Αν τα ονόµατα των παιδιών σας δεν είναι γραµµένα στην πρόσκληση, τότε µάλλον δεν είναι καλοδεχούµενα. Σε περίπτωση που έχετε τη δυνατότητα να τα πάρετε µαζί σας θα πρέπει να φροντίσετε να συµπεριφέρονται κόσµια.
Στη δεξίωση
Φροντίστε από πριν να µάθετε ποιοι είναι οι κοντινοί συγγενείς για να κάνετε τις ανάλογες ευχές και να µην πείτε κάτι ανάρµοστο. Περιοριστείτε στη σαµπάνια, τα ελαφριά κοκτέιλ και το λευκό κρασί και µην το παρακάνετε αν δεν θέλετε να κρύβεστε την επόµενη µέρα. Οποιαδήποτε έξαλλη συµπεριφορά, όπως το να φωνάζετε, να φιλιέστε παθιασµένα στη µέση της πίστας ή να χειρονοµείτε, κρίνεται ανάρµοστη και σίγουρα θα εκνευρίσει -για αρχή- τη νύφη. Εξίσου σηµαντικό είναι να ξεχάσετε τυχόν παρατηρήσεις και παράπονα. Κανένας δεν θέλει να ακούσει κακή κριτική για τη διακόσµηση, τη µουσική ή τους υπόλοιπους καλεσµένους την ηµέρα του γάµου του. Κρατήστε τα σχόλια για τον εαυτό σας ή το αυτί του συνοδού σας.

gamos.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024