Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To manual του καλού καλεσμένου

To manual του καλού καλεσμένου

Ιωάννα Ζυμαρίτη Φωτό.: ABACAPRESS.COM Όσο και αν το λησμονείτε, ως καλεσμένος αποτελείται σημαντικό κομμάτι του γάμου και η παρουσία σας διαμορφώνει την ατμόσφαιρα, την διάθεση, τον ρυθμό. Τα χαμογελαστά πρόσωπα και η θετική σας ενέργεια είναι πραγματικά δώρο για το ζευγάρι καθώς τους χαλαρώνει και τους χαροποιεί. Υπάρχουν ορισμένα ΣΩΣΤΑ και ΛΑΘΗ βγαλμένα από τη […]

Ιωάννα Ζυμαρίτη Φωτό.: ABACAPRESS.COM

Όσο και αν το λησμονείτε, ως καλεσμένος αποτελείται σημαντικό κομμάτι του γάμου και η παρουσία σας διαμορφώνει την ατμόσφαιρα, την διάθεση, τον ρυθμό. Τα χαμογελαστά πρόσωπα και η θετική σας ενέργεια είναι πραγματικά δώρο για το ζευγάρι καθώς τους χαλαρώνει και τους χαροποιεί.
Υπάρχουν ορισμένα ΣΩΣΤΑ και ΛΑΘΗ βγαλμένα από τη ζωή για να συμπεριληφθείτε στη λίστα των καλών καλεσμένων.
Συμβαίνει τώρα
Αν είστε μανιακός με τις φωτογραφίες κρατηθείτε λίγο αυτήν την φορά. Είναι καλύτερα να ζήσετε την κάθε στιγμή όπως συμβαίνει από το να τρέχετε να προλάβετε ιδιαίτερες στιγμές του ζευγαριού με ένα κινητό ή μια φωτογραφική στο χέρι. Εξάλλου, σίγουρα θα είναι καλύτερο ο επαγγελματίας φωτογράφος να απαθανατίσει το ζευγάρι με φόντο χαμογελαστούς χαρούμενους ανθρώπους παρά καλεσμένους με κρυμμένα πρόσωπα πίσω από κινητά και κάμερες.
Έγκαιρη προσέλευση
Το να κάνετε την είσοδο σας στην εκκλησία μαζί με την νύφη μάλλον δεν θα είναι στα υπέρ σας. Φροντίστε να είστε τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα στην εκκλησία ώστε να βρείτε την θέση σας και τους γνωστούς σας. Είναι λίγο ενοχλητικό την ώρα του μυστηρίου να ακούγονται ατάκες «Ρε, Κώστα…Τι κάνεις; Χαθήκαμε!». Ακόμη κι αν αργήσατε –κίνηση, το παιδί έκλαιγε, η γυναίκα σας άλλαξε 15 χτενίσματα κτλ.. –κάντε την είσοδο σας όσο γίνεται πιο διακριτική.
Κρατήστε το για τον εαυτό σας
Αν η ημέρα, η ώρα ή η τοποθεσία δεν σας βολεύει δεν αφορά τη νύφη ή το γαμπρό. Δεν είναι κάλεσμα στο σπίτι τους ώστε να τους πάρετε τηλέφωνο και να τους πείτε «μωρέ, γίνεται λίγο πιο αργά γιατί έχω pilates;» Όσο ρεαλσιτικός κι αν είναι ο λόγος που δεν σας βολεύει ο γάμος καλό είναι να αποφύγετε να κάνετε το ζευγάρι να νιώσει άσχημα ή να το πιέσετε να αλλάξει τον προγραμματισμό του. Αν τα καταφέρετε, τα καταφέρατε. Κανείς δεν χρειάζεται να αγχώνεται. Και αν είναι Παρασκευή και έχετε δουλειά είναι επίσης κατανοητό. Αλλά δεν είναι κατανοητό, για παράδειγμα, να τους ρωτάτε αν το κάνουν αυτή την ημέρα για οικονομικούς λόγους.
Σαν την πρώτη φορά
Μην αναφέρετε στο ζευγάρι τίποτα από αυτά που μπορεί να έχετε δει σε άλλους γάμους. Μην τους ρωτάτε πως και δεν έχουν σιντριβάνι σοκολάτας που είχε και η ξαδέλφη σας και ήταν τέλειο! Είναι καλύτερο να τους αφήσετε να νιώσουν για λίγο ως το μοναδικό ζευγάρι που παντρεύεται και ότι όλα τα έχουν κάνει τέλεια.
Ξαφνικές ντροπές
Αν η νύφη ή ο γαμπρός σας ζητήσουν να φωτογραφηθείτε μαζί τους μην αρχίσετε τα μη και τις ντροπές. Ούτε να κρύβεστε πίσω από άλλους. Είναι αγένεια και χαλάτε το χατίρι της νύφης που ήθελε μαζί σας μια φωτογραφία. Όταν κοιτάξει τις φωτογραφίες θα καταλάβει τη ζαβολιά σας και καθόλου κολακευτικό δεν θα το βρει
Άχρηστες πληροφορίες
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφέρετε στη νύφη ή τον γαμπρό πληροφορίες, όπως ότι το τακούνι σας χάλασε γιατί μπήκε μέσα στο χώμα, το φόρεμα σκίστηκε καθώς τρέχατε να προλάβετε, ο Dj είναι από άλλη εποχή και ότι στο μπουφέ τσακώνονται για το ποιος θα φάει το κότσι. Τους αποσπάτε από την χαρά τους και επιπλέον δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι όλα αυτά.
Τα παιδιά και τα μάτια σας
Μπορεί τα παιδιά σας να είναι ευπρόσδεκτα στο γάμο και το ζευγάρι να τους έχει ιδιαίτερη αδυναμία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα έχετε ανεξέλεγκτα. Άλλωστε, οι γάμοι δεν είναι ακριβώς ό,τι πιο φιλικό προς τα παιδιά. Διακοσμητικά παντού, φανάρια, λουλούδια, δίσκοι, σερβιτόροι, μακριές τουαλέτες, μεγάλοι άνθρωποι, καλώδια…Χρειάζονται συνεχή επιτήρηση για το καλό όλων. Φροντίστε να έχετε μαζί σας τα κάποια από τα αγαπημένα του παιχνίδια, βιβλία, μπλοκ ζωγραφικής… Κάτι να έχει να απασχοληθεί. Επίσης, αν τα παιδιά σας δεν έχουν προσκληθεί μην τα πάρετε μαζί σας ή φροντίστε να έχετε μια νταντά μαζί για παν ενδεχόμενο. Ακόμη καλύτερα, συνεννοηθείτε όλοι οι γνωστοί γονείς μήπως μοιραστείτε τα έξοδα για μια κοπέλα που θα τα απασχολήσει τις περισσότερες ώρες – αν ο χώρος της δεξίωσης ενδείκνυται.
Μην μονοπωλείτε το ενδιαφέρον του ζευγαριού
Μην σας πάρει η χαρά κι αρχίσετε την πολυλογία με το ζευγάρι. Μπορεί να έχετε να τους δείτε καιρό αλλά δεν είναι η στιγμή κατάλληλη. Και βέβαια θα τους μιλάτε αλλά θυμηθείτε ότι έχουν τόσους καλεσμένους κι επιπλέον είναι η μέρα τους. Μιλήστε τους για λίγο, κάντε τους ένα θετικό σχόλιο αλλά μέχρι εκεί.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΤΟ
Χορέψτε, ευχαριστηθείτε το φαγητό, πιείτε και στο τέλος πείτε στο ζευγάρι οτι ήταν ο καλύτερος γάμος που έχετε πάει ποτέ. Αγκαλιάστε τους, ευχηθείτε και ευχαριστήστε τους που σας κάλεσαν.

gamos.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024