Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηοneymoon κάτω από το ηφαίστειο

Ηοneymoon κάτω από το ηφαίστειο

Το «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι µου» στη Σαντορίνη έρχεται σε διαστάσεις extra large. Γι’ αυτό θεωρείται ο απόλυτος honeymoon προορισµός. Βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα των έγκυρων διεθνών ταξιδιωτικών τίτλων, ενώ το National Geographic Traveler έχει παρουσιάσει το νησί σε ειδική έκδοση για τα πενήντα σηµεία του πλανήτη που αξίζει να δει […]

Το «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι µου» στη Σαντορίνη έρχεται σε διαστάσεις extra large. Γι’ αυτό θεωρείται ο απόλυτος honeymoon προορισµός. Βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα των έγκυρων διεθνών ταξιδιωτικών τίτλων, ενώ το National Geographic Traveler έχει παρουσιάσει το νησί σε ειδική έκδοση για τα πενήντα σηµεία του πλανήτη που αξίζει να δει κανείς στη ζωή του. Φέτος συµπεριλήφθηκε σε δύο ακόµα λίστες του Forbes Traveler, µία µε τους πιο ροµαντικούς προορισµούς της Μεσογείου και µία µε τις πιο σέξι παραλίες της υφηλίου µε σούπερ σταρ την Κόκκινη. Με την άµµο και το απόκρηµνο τείχος από την ίδια κόκκινη λάβα να υψώνεται πάνω από το βαθύ µπλε της θάλασσας δεν ήταν τυχαίο ότι η Κόκκινη βρέθηκε ψηλά στην κατάταξη. Και δεν είναι παρά ένα µόνο δείγµα του γεωφυσικού θαύµατος του νησιού που φέρνει τον ταξιδιώτη σε επαφή µε ό,τι πιο πρωταρχικό: τα έγκατα της Μητέρας Γης και τις πανίσχυρες δυνάµεις της. Το καζάνι της Καλντέρας, που ακόµα αχνίζει, γοήτευσε τους πλούσιους Αµερικανούς που ανακάλυψαν το νησιωτικό σύµπλεγµα της Σαντορίνης στα ’70s, στη διάρκεια του «doing Europe», όπως χαρακτήριζαν τις πολύµηνες ευρωπαϊκές διακοπές τους. Αυτοί την επέβαλαν ως must see στη ρότα κάθε µεσογειακής κρουαζιέρας που σέβεται τον εαυτό της. Αναγνώρισαν πρώτοι το κύµα της ενέργειας που εκπέµπει πριν βρεθείς στην κορυφή της Καλντέρας για να ατενίσεις το ηφαίστειο.
Η δικαιολογηµένη κοσµοσυρροή στη διάρκεια του καλοκαιριού ανάγει αυτόµατα το φθινόπωρο και την άνοιξη σε ιδανικές εποχές για να περάσει ένα ζευγάρι το µήνα του µέλιτος µε το νησί δικό του. Όταν ο θόρυβος της high season έχει κοπάσει ή δεν έχει προλάβει να αρχίσει, τα ηλιοβασιλέµατα της Οίας είναι ακόµα πιο γοητευτικά και το Αιγαίο ψηλά από το Ηµεροβίγλι και το Φηροστεφάνι µοιάζει ακόµα πιο απέραντο.
ΤΟΡ 5
* Η κάθοδος της Καλντέρας από τα Φηρά µέχρι το παλιό λιµάνι µε το τελεφερίκ να βουτάει στο κενό θεωρείται από τις πιο συναρπαστικές, άγριες διαδροµές στην Ευρώπη.
* Τα κρασιά από τις µοναδικές στον κόσµο ποικιλίες που διαθέτουν οι ντόπιες κάναβες (οινοποιεία), όπως οι Αργυρού, Σιγάλα, Ρούσσου και Volcan Wines. Αναζητήστε το Ασύρτικο, το Αηδάνι, το Νυχτέρι (ονοµάστηκε έτσι επειδή πατούν τα σταφύλια νύχτα) και το πολυβραβευµένο Βινσάντο (Vino Santo), τον ιερό οίνο που προσφέρει η Καθολική Εκκλησία ως Θεία Κοινωνία.
*Φάβα, άνυδρα σαντορινιά ντοµατάκια και φρέσκο ψάρι και θαλασσινά πάνω στο κύµα στο Αµµούδι, στο µικροσκοπικό λιµανάκι 220 σκαλιά χαµηλότερα από την Οία. Τα πιάτα στην ταβέρνα Της Πανδώρας είναι από τα καλύτερα φυλαγµένα µυστικά των ντόπιων.
* Τα µοντέρνα µπιζού από κόκκινη, µαύρη ή λευκή, πανάλαφρη ηφαιστειακή πέτρα.
*Η εκδροµή στο ηφαίστειο, στη Μεγάλη Καµµένη όπως ονοµάζεται, και το νησάκι Θειρασιά µε κάποιο από τα πλοιάρια που φεύγουν από το λιµάνι του Αθηνιού.

gamos.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024