Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
6 tips για να οργανώσετε το ταξίδι του μέλιτος

6 tips για να οργανώσετε το ταξίδι του μέλιτος

Αννιώ Παυλοπούλου Βουνό ή θάλασσα; Ε τώρα μην τσακωθείτε γι αυτό! Σίγουρα ένας από τους δυο θα μπορεί να κάνει μια παραχώρηση αρκεί ο προορισμός που θα καταλήξετε να έχει ενδιαφέρον και για τον άλλον. Κάποιο εξωτικό νησί, για παράδειγμα, θα είναι αφόρητα βαρετό για κάποιον που δεν είναι λάτρης της θάλασσας και αντίστοιχα ένα […]

Αννιώ Παυλοπούλου

Βουνό ή θάλασσα;
Ε τώρα μην τσακωθείτε γι αυτό! Σίγουρα ένας από τους δυο θα μπορεί να κάνει μια παραχώρηση αρκεί ο προορισμός που θα καταλήξετε να έχει ενδιαφέρον και για τον άλλον. Κάποιο εξωτικό νησί, για παράδειγμα, θα είναι αφόρητα βαρετό για κάποιον που δεν είναι λάτρης της θάλασσας και αντίστοιχα ένα απομονωμένο βουνό θα μοιάζει εφιαλτικό σε όποιον δεν κάνει σκι και λοιπά ορεινά σπορ. Σίγουρα θα υπάρχει ένας προορισμός που θα μπορεί να ικανοποιήσει και τους δυο σας: λίγο σκι/θάλασσα, λίγο βόλτες, λίγο shopping, λίγο dolce vita… Ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας σίγουρα θα έχει κάτι να σας προτείνει.
Περιορισμένη άδεια
Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί για διαφόρους λόγους αλλά δεν πρέπει να σας πτοεί ούτε να αναβάλλετε το ταξίδι σας –από το αργότερα στο αργότερα στο τέλος δεν θα πάτε καθόλου. Δυο μέρες σίγουρα θα μπορέσετε να ζητήσετε έτσι ώστε να τις συνδυάσετε με σαββατοκύριακο και αμέσως να έχετε 4 ολόκληρες μέρες στη διάθεση σας. Η Ρώμη ή το Λονδίνο είναι, για παράδειγμα, πολύ εύκολοι προορισμοί με συχνές πτήσεις και επιλογές ακόμη και αν το αποφασίσετε τελευταία στιγμή. Ακόμη και η Πελοπόννησος θα ήταν μια καλή επιλογή με το αυτοκίνητο σας ώστε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα σας. Γενικά, κοιτάξτε για κοντινούς προορισμούς που όμως πάντα θέλατε να επισκεφθείτε.
No money, no honey
Τα οικονομικά σας είναι περιορισμένα αλλά είστε από τους τυχερούς που έχουν εξοχικό ή πατρικό σε κάποιο χωριό/νησί; Τέλεια! Εξοικονομήστε χρήματα από την διαμονή και επενδύστε ο,τι σας περισσεύει σε κοντινές εκδρομές εμπλουτίζοντας την κάθε μέρα σας με νέες εικόνες. Έχετε ο ένας τον άλλον –την ηρεμία και την ησυχία σας – και αυτό είναι αρκετό!

Ταξίδι έκπληξη
Πολλοί σύζυγοι επιθυμούν να κάνουν έκπληξη στις αγαπημένες τους γεγονός που καμιά φορά μπορεί να αποβεί… μοιραίο! Γιατί όσο καλά και αν ξέρουμε κάποιον καμιά φορά είναι αδύνατον να πετύχουμε ακριβώς αυτό που επιθυμεί και μάλιστα για κάτι τόσο ιδιαίτερο. Βοηθήστε τον σύντροφο σας που έχει λοιπόν όλη αυτήν την καλή διάθεση στέλνοντας τους links ή φωτό με προορισμούς και δραστηριότητες που σας αρέσουν για να μπορέσει να κάνει έναν συνδυασμό, να καταλήξει σε κάτι που θα καλύπτει όσες περισσότερες επιθυμίες σας γίνεται.
Οι αποσκευές
Για να μην ξεκινήσει το ταξίδι με γκρίνια –«αμάν ρε παιδί μου. Τι έχεις βάλει μέσα σε αυτήν την βαλίτσα» – πάρτε τα απολύτως απαραίτητα, είτε πρόκειται για θερινό ή χειμωνιάτικο προορισμό. Σίγουρα θα ξέρετε ποια από τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας είναι αυτό που λέμε «κλειδιά» και μπορείτε να τα συνδυάσετε εύκολα αλλάζοντας στυλ. Ε, σε αυτά τα 5-10 κομμάτια αρκεστείτε και κάντε τους κατάλληλους συνδυασμούς για τις πρωινές και βραδινές βόλτες. Αν και από περιγραφές των περισσότερων ζευγαριών στην πραγματικότητα όλη μέρα τριγυρίζουν στην πόλη που έχουν επισκεφθεί, χαλαρώνουν σε κάποια παραλία ή κάποιο σπα. Οπότε, όντως τα πολλά πολλά είναι περιττά. Ακόμη και αν οι μέρες που θα μείνετε είναι παραπάνω από τις συνηθισμένες (4-5) μην αγχωθείτε. Θα ψωνίσετε κάτι και από εκεί που θα βρίσκεστε! Το shopping επιβάλλεται!
Διατροφή
Αν υποφέρετε από τροφικές αλλεργίες, μην ανησυχείτε. Οι κρατήσεις σε θέρετρα, κρουαζιερόπλοια, ιστιοπλοϊκά κ.τ.λ συνοδεύονται πάντα με τη δυνατότητα να δηλώσετε τις τροφές τις οποίες πρέπει να αποφύγετε. Αν βρίσκεστε σε δίαιτα θα σας προτείναμε να συμβουλευτείτε το διατροφολόγο σας για να σας δώσει κάποια βασικά «tips παρασπονδίας» και κάπως να χαλαρώσετε. Κάθε προορισμός συνδέεται και με διαφορετικές γευστικές εμπειρίες και είναι κρίμα να τις χάσετε. Ακόμη και με μέτρο, ζήστε την εμπειρία στο 100%.

gamos.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024