Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φοβάσαι τα αεροπλάνα; 7 τρόποι να το ξεπεράσεις

Φοβάσαι τα αεροπλάνα; 7 τρόποι να το ξεπεράσεις

Αννιώ Παυλοπούλου 1 Αποδοχή της κατάστασης Μην πιέζετε τον εαυτό σας. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα να λέτε απλά ότι δεν φοβάστε ενώ μέσα σας να τρέμετε. Όσο παλεύετε να το παίξετε άνετες τόσο θα εγκλωβίζεστε σε αυτό. Επικεντρωθείτε σε αυτό που σας συμβαίνει και πάρτε τον χρόνο σας να ηρεμήσετε σιγά σιγά. Σκεφτείτε ότι κάθε […]

Αννιώ Παυλοπούλου

1
Αποδοχή της κατάστασης
Μην πιέζετε τον εαυτό σας. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα να λέτε απλά ότι δεν φοβάστε ενώ μέσα σας να τρέμετε. Όσο παλεύετε να το παίξετε άνετες τόσο θα εγκλωβίζεστε σε αυτό. Επικεντρωθείτε σε αυτό που σας συμβαίνει και πάρτε τον χρόνο σας να ηρεμήσετε σιγά σιγά. Σκεφτείτε ότι κάθε σημείο του σώματος σας έχει κόμπους που πρέπει με την αναπνοή και την ηρεμία σας να λύσετε και να αισθανθείτε πραγματικά ήρεμες. Δώστε στον εαυτό σας το δικαίωμα και το χρόνο να πάρει ήρεμες, βαθιές ανάσες με το οξυγόνο να κυκλοφορεί σε κάθε μυ και να τον χαλαρώνει. Για να «κατευθύνεται» την αναπνοή σας πιο στοχευμένα μπορείτε να ακουμπάτε την παλάμη σας στα αντίστοιχα σημεία.
2
Πάμε ταξιδάκι!
Δώστε έμφαση στο λόγο για τον οποίο ταξιδεύετε: πάτε με τον αγαπημένο σας το ταξίδι που ονειρευόσασταν. Φέρτε στο μυαλό σας τα τοπία του προορισμού σας που έχετε δει στο ίντερνετ, σκεφτείτε το πρόγραμμα σας εκεί. Οι θετικές σκέψεις θα απομακρύνουν το αίσθημα του φόβου.
3
No coffee please
Αποφύγετε το αλκοόλ και καφέ καθώς οι ουσίες που περιέχουν εντείνουν το αίσθημα του άγχους. Αν νομίζετε ότι χρειάζεστε μια χημική ενίσχυση συμβουλευτείτε το γιατρό σας να σας δώσει ειδικά ηρεμιστικά ανάλογα με τις ευαισθησίες και τις ανάγκες σας. Εναλλακτικά του καφέ μπορείτε να δοκιμάσετε τσάι με βότανα.
4
Θέμα μυαλού
Η αμυγδαλή, είναι το συναισθηματικό κέντρο ελέγχου του εγκεφάλου, είναι προγραμματισμένο να μας ενεργοποιεί όταν αντιλαμβάνεται ότι πέφτουμε λίγο. Υπάρχει μια άσκηση που μπορείτε να κάνετε λίγο: Ζητήστε από ένα φίλο να ανεβείτε σε μια σκάλα. Γυρίστε να κοιτάξετε το πάτωμα και βάλτε ο ένας το χέρια γύρω από τον άλλον και πηδήξτε μαζί προς το πάτωμα. Μια ελεύθερη πτώση -όπως ακριβώς αυτό που φοβόμαστε ότι θα μας συμβεί στο αεροπλάνο, αλλά λιγότερο τρομακτικό. Στην ιδανική περίπτωση, ο εγκέφαλός σας θα συνδέσει την αίσθηση αυτή με την συγκεκριμένη περίπτωση και θα αντιμετωπίζετε το φόβο σας πιο ήπια.
5
Manual stuff
Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, οι πιθανότητες θανάτου από τροχαίο ατύχημα είναι 1 προς 112. Αντίστοιχα, οι πιθανότητες θανάτου «στον αέρα» είναι 1 στις 8.357. Βέβαια, ακόμη και αυτή η μια πιθανότητα μπορεί να σου προκαλέσει τρόμο. Γι΄ αυτό πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι το ξέρεις τα βασικά για τη λειτουργία του αεροπλάνου μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας. Πληροφορίες, όπως ότι πολλές από τις λειτουργίες του αεροπλάνου έχουν πολλές εναλλακτικές υποστήριξης σε περίπτωση βλάβης, μειώνει αισθητά την ανασφάλεια της μη γείωσης.


6
Shake it, shake it
Η αλήθεια είναι ότι οι αναταράξεις –που κάποιοι πολύ cool τύποι τις παρομοιάζουν σαν απλές λακουβίτσες στο οδόστρωμα –προκαλούν έντονη ανησυχία ειδικά όταν διαρκούν σχεδόν σε όλο ταξίδι. Η συντριπτική πλειονότητα των αεροσκαφών έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να απορροφούν τα G που δέχονται. Οπότε πέρα από τον ενστικτώδη τρόμο που μας προκαλούν αυτά τα ξαφνιάσματα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι το αεροσκάφος παραμένει αγέρωχο! Υπάρχει μάλιστα και μια εφαρμογή (SOAR) που μπορεί να σας ενημερώνει εκείνη την ώρα για το επίπεδο των G.


7
Η ορμόνη της αγάπης
Η ωκυτοκίνη είναι η ορμόνη που παράγεται κατά τη διάρκεια του θηλασμού, όταν βλέπουμε ένα μωρό ζώο, ή μια ρομαντική σκηνή. Όταν το σώμα μας εκκρίνει αυτή την ορμόνη δυσκολεύεται να εκκρίνει παράλληλα και την ορμόνη του στρες. Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα σχετικό λεύκωμα, να βάλετε να δείτε μια ρομαντική ταινία ακόμη και να χαϊδεύετε τον σύντροφο σας.
(φωτό.:pinterest)

gamos.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024